Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Új BMW-ből klasszikus

2019. január 12. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mit tegyen az ember, ha egy klasszikus kinézetű BMW-t szeretne vezetni a modern kor minden előnyével? A német Everytimer átépítő cég segítségét kéri, amely legutóbb egy 135i kabrióból készített 2002 kinézetű tekintetmágnest.

Az ember általában az előrehaladás, a fejlődés híve, ezért is foglalkozik temérdek cég régi autók fiatalításával és modernizálásával (restomod). De mi a helyzet, ha már eleve modern kocsival rendelkezünk, a külsőt viszont inkább az előző évezredből szeretnénk?

Az olyan cégek, mint a német Everytimer Automobile az ilyen kérésekre specializálódott, ők ugyanis egy modern BMW-ből alkottak oldtimer kinézetűt. Az alapot egy 135i kabrió jelentette, melyből létrehozták a 2002 tiszteletére az ETA 02-t.

A karosszériát üvegszálas műanyagból készítették, s a front rész szinte megszólalásig hasonlít a’70-es évek egyik kedvencének orrára, míg a hátsó egészen újat mutat. Persze a kinézet nem minden, a legmodernebb dolgok kerültek az egyedi BMW-re. Így például elől xenon fényszórók, hátul LED lámpák világítanak, radarok találhatók mindkét lökhárítóban és kellően nagy felnik kerültek az autó alá. A cég állítása szerint csupán az A-oszlop, az ablakok és a tetőszerkezet takaróeleme maradt meg az eredeti autóból, minden mást ők hoztak létre.

A meghajtásról a 135i-ben gyárilag szolgálatot teljesítő 3.0 literes turbós sorhatos aggregát gondoskodik 306 lóerővel, így körülbelül 5 másodperces százas sprintidőt és 250 km/órás limitált végsebességet várhatunk a modern klasszikustól.

A biztonság és a precizitás kedvéért az Everytimer rögtön két prototípust is készített, egy kék és egy zöld példányt, azonban egyikük sem eladó. A következő átalakításokat már szénszálas műanyaggal fogják megoldani, s ezek megvásárolhatók is lesznek. Akinek pedig akad donorautója, az már meg is keresheti a céget, ugyanis nagyjából 70 ezer euróért (22,5 millió forintért) saját igények szerint végzik el az átalakítást.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!