/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

A nap képe: VW Transporter Vissza a jövőbe témával

2016. június 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Cortland Finnegan megépítette a Vissza a jövőbe című sikertrilógia főszereplő négykerekűjét egy Volkswagen Transporter képében. Az eredeti DeLoreanre minden részletében hajazó kisbuszt mintegy 42 millió forintnyi dollárért lehet megvásárolni.

Azok számára, akik nem szerették a szögletes, szűk és túlságosan különc DMC DeLoreant a Vissza a jövőbe című filmklasszikusban, a Cortland Finnegan elkészítette az autó hű hasonmását egy VW Transporter személyében.

A szálcsiszolt, rozsdamentes acél hatású fóliával bevont, 1967-es járgány még a híres sirályszárnyakat is megkapta, de a repertoár részét képezi többek között egy kis DeLorean modellautó, a sorozat logója, egy nagyméretű LCD TV, egy fluxus kondenzátor, valamint az időmodul is a belső térben.

A Transporter meghajtásáról gondoskodó motor kilétéről nincs tudomásunk, azonban a gyári egységekkel aligha lenne elérhető a filmben alapfeltételként vázolt 88 mérföld/órás (körülbelül 141 km/órás) tempó.

A teljesen átalakított belsejű buszból mindössze egy darab készült, két részre osztott kabinjának hátsó felébe pedig továbbra is a klasszikus kétszárnyú ajtón keresztül lehet bebocsátást nyerni. Az egyediségnek persze megkérik az árát: a Vissza a jövőbe Transporter ára 150 ezer amerikai dollár, vagyis nagyjából 42 millió forint – ezért a pénzért viszont már lehet pár olyan autó közül válogatni, amelyek elhozzák a jövőt az embernek anélkül, hogy bármit kockáztatna…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Zubály Zoltán
2016-06-18 - 09:19

Tisztelt Ujságíró!
Mielőtt kiadja a keze munkáját, jó lenne ha a csatolt képeket és az irományát össze egyeztetné. A képeken is és régmultban is ennek a típusnak soha nem volt toló ajtaja. A hátsó traktust egy kétszárnyú ajtón keresztül lehet megközelíteni.

Kőrössy Balázs
2016-06-18 - 11:29

Tisztelt Zubály Zoltán,
Köszönjük észrevételét, javítottuk a megszokásból írt helytelenséget.
Autóblog


*/