/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Wankel-motoros kis Fiat 600 – videóval

2018. június 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nagyjából egyformán régről ered a Wankel-motor és a Fiat 600 története is, még sincs közük egymáshoz. Illetve eddig nem volt, most azonban egy 1959-es kis olasz járgányba beépítettek egy 1146 köbcentis bolygódugattyúst, így született meg a Mérges Szúnyog.

Mérges Szúnyog. Talán jobb nevet nem is találhattak volna a pici testben zümmögő vérszomjas benzines bolygódugattyús erőforrás kettősére, avagy a nem mindennapi olasz-japán házasságra.

Bár napjainkban maximum a Mazda MX-5 alapjaira épült Fiat 124 Spyder erősíti a két ország kooperációját, valaki egy apró olasz testbe helyezett egy rendhagyó japán erőforrást, kvázi a Zoom-zoom fogalmat Züm-zümmé formálva.

Az eladósorba került, 1959-es Fiat 600-asban ugyanis egy Mazda 12A Wankel-motor teljesít szolgálatot, melynek két kamrája 1146 köbcentivel, két 40 mm-es Weber karburátorral 220 lóerő leadására képes. Ezt egy négyfokozatú, manuális Volkswagen váltóhoz társították, így a mindössze 590 kilogrammos apróság hihetetlen menettulajdonságokra képes.

Még néhány éve az autó amerikai eladója 35 ezer dollárért vált meg tőle, most pedig egy június 22-én megrendezésre kerülő árverésen bizonyíthatja, hogy ennél is többet ér.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/