/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Suzuki Swift

2010. június 10. 21:42   |   Autoblog
címkék:  

Ma délelőtt a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában Orbán Viktor kormányfő és Osamu Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója lehajtottak a gyártósorról a Swift új generációjának első példányával. A sorozatgyártás elindítása egyben a megújított modell világpremierje is, hiszen a Suzuki esztergomi gyára az első üzem a világon, amelyik megkezdi az új Swift sorozatgyártását. Árakat még nem lehet tudni, de azt igen, hogy ősszel indul a forgalmazás.

A Magyar Suzuki 1992-ben, az esztergomi gyár első modelljeként kezdte gyártani a Suzuki Swiftet. Az amúgy is erős márka ismertségét és elismertségét tovább javította a „Mi autónk" imázs, ami a magas ár-érték arány védjegyévé vált amellett, hogy a gépkocsi a széles tömegek számára is elérhetővé vált. A Swift népszerűségét tovább növelte a kocsi 2005-ben megjelenő következő generációja, amely a Suzuki globális „Way of Life!" szlogenjének égisze alatt lépett a piacra. A Swift ’05 azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az új Swift 18 év után már a modell harmadik Magyarországon gyártott verziója. Az idén Esztergomban gyártott 170 ezer autóból 40 ezer új Swift lesz.

Mára több mint másfél millió Magyarországon gyártott Suzuki fut a belföldi és európai utakon. A gyáralapítástól napjainkig a vállalat több mint kétszáznyolcvan milliárd forint nagyságú beruházást hajtott végre. A 3900 Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói körrel együtt a gyártás több ezer ember számára nyújt megélhetést.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

Kapcsolódó cikkek

Autóteszt

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!