/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
alfa romeo, junior

MI.TO

Hivatalos képeken az Alfa minije?

időpont:2008. március 14. 11:31

szerző:tygger

címkék:

Azt már egy ideje tudjuk, hogy az Alfa Romeo a nem kifejezetten fantáziadús Mi.To névre kereszteli a Mini ellenfelének szánt új kisautóját, az elnevezés az Alfa és a FIAT központjainak nevéből, a Milánóból és Torinóból áll össze. A Mi.To a Juniort és Furiosát ütötte ki a versenyből, nos, névszempontból talán nem ártott volna elmélkedni még egy kicsit. A kis kompakt formavilágát eddig titokban tartották az Alfánál, de nagyon úgy néz ki, hogy három hivatalos kép szivárgott ki róla a netre. Hogy a képeken látható, "alfásan dögös" kompakt mini valóban a tényleges modell-e, azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, így elképzelhető, hogy csupán egy ügyeskezű mester alkotása, a mindenhonnan visszaköszönő alfás stílusjegyek alapján azonban mi mégis azt mondanánk, hogy ez bizony már a végleges Mi.To. Az autó különben a Grande Punto módosított alapjaira épül, motorpalettája állítólag 95 lóerős, 1,4-es egységgel indul majd, a csúcson a 230 lóerős, turbós GTA változat trónol majd. Úgy tudjuk, minden modellbe hatsebességes kézi váltó kerül, az automata feláras extraként lesz rendelhető. Galéria a címre kattintva!

alfa romeo, junior

MÁRCIUS 18.

MITO néven jön az Alfa minije

időpont:2008. február 29. 11:31

szerző:tygger

címkék:

Érdekes hír jelent meg az Italiaspeeden: a lap úgy tudja, hogy az Alfa Romeo az eredeti tervekkel ellentétben nem mutatja meg Genfben a MINI konkurensének szánt új modelljét, melyet egy ideig Juniorként, majd Furiosaként emlegettek. Ehelyett az olaszok március 18-án, azaz a genfi kiállítás zárása után rántják le a leplet az újdonságról egy kereskedői összejövetelen, mely értelemszerűen nem nyilvános. Az Italiaspeed úgy tudja, megvan az új név is, ez pedig a nem túl frappáns MITO lenne. Az elnevezés az Alfa Romeo és a FIAT székhelyeiből, azaz a Milánóból és Torinóból áll össze, hát, ezen sokat gondolkozhattak az illetékesek. A modellre állítólag júniustól vesznek fel megrendeléseket, a hivatalos start pedig a szeptemberi Párizsi Autószalonra várható. A motorpaletta 1,4-es, 95 vagy 105 lóerős benzinmotorral indul, ezt követik majd a turbós 135 vagy 165 lóerős kivitelek. Várható egy 1,6-os, 120 lóerős dízel is, a paletta csúcsa pedig egy 1,8-as turbómotor lehet 230 lóerővel. A MITO a hírek szerint megkapja az Alfa Q2-es elektronikus differenciálművét és állítólag ferraris Manettino kapcsoló is kerül a kormánykerékre.

alfa romeo, junior

KÉMFOTÓK

Itt vannak az Alfa Junior lámpái!

időpont:2008. január 21. 11:31

szerző:tygger

címkék:

Az Alfa Romeo a márciusi Genfi Autószalonon mutatja be a nagyközönségnek legkisebb modelljét, mely Junior kódnéven fut, végleges elnevezése azonban egyelőre nem publikus. A MINI-konkurensnek szánt újdonságról az autoblog.it egyik olvasója készített felvételeket egy zártkörű bemutatón, az egyetlen gond, hogy a képek meglehetősen kicsik és csak a lámpák formavilága derül ki róluk. Persze, lehet, hogy ez csupán egy szivárogtató-kampány első része, annyi mindenesetre világossá vált, hogy a Junior az Alfa 8C Competizione által inspirált fényszórókkal és hátsó lámpákkal érkezik majd. A többit meglátjuk később.

alfa romeo, junior

ÁLLÍTÓLAG...

Kémfotókon a legkisebb Alfa

időpont:2008. január 02. 18:31

szerző:tygger

címkék:

Az Alfa Romeo csak a márciusi Genfi Autószalonon mutatja be MINI-konkurensnek szánt új modelljét, melynek egyelőre még neve sem biztos. Az olaszok által szervezett online szavazáson a Furiosa lett a befutó, de ez még nem garancia arra, hogy a legkisebb Alfa, melyet Juniorként is emlegetnek, valóban így kerül majd a szalonokba. A FIAT Grande Punto alapjára épülő, széles motorpalettával érkező új Alfa állítólag már kémfotókon is látható, bár a több olasz fórumon is feltűnt képekből az égvilágon semmi sem derül ki. Az autó ugyanis okosan vörös lepel alatt lapul, ami minimum egy tudatos kampányt sejtet...

alfa romeo, junior

FURIOSA

Hiába választottak nevet az új Alfának a netezők

időpont:2007. november 20. 17:31

szerző:tygger

címkék:

Az Alfa Romeo különleges lehetőségre buzdította Olaszország, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Japán netfüggőit, a nép otthon, a gép előtt ülve dönthette el, hogy a márka új, Junior kódnéven futó minije milyen néven kerüljön a szalonokba. A netezők 12 névből választhattak, közülük a befutó a Furiosa lett. Az olaszoknál és a franciáknál is ez a név nyert, a spanyolok és japánok viszont a Velvetta, a németek a Ventura, míg a britek a Fira elnevezést találták a legszimpatikusabbnak. Könnyen lehet azonban, hogy felesleges volt az egész cécó, az Alfának ugyanis speciel annyira nem jön be a Furiosa. "A Furiosa nem egyszerű szó, nem gördül le csak úgy könnyedén az ember nyelvéről" - idézett az Autocar egy meg nem nevezett FIAT-os forrást. "Kiindulópontnak tökéletes, hogy elkezdjük a fejtörést a végleges névről, senki ne lepődjön meg, ha végül valami más mellett döntünk. Semmilyen külső nyomás nem kényszerítheti az Alfát arra, hogy olyan nevet válasszon új modelljének, mellyel nem teljesen elégedett." De akkor tényleg, mire volt jó az egész szavazósdi?

147, 149, a1, alfa romeo, audi, cooper, junior, mini

ÚJ SZELEK

Részletek az Alfa új kisautójáról

időpont:2007. november 09. 17:38

szerző:DG

címkék:

Teljesen egyedi megjelenése lesz a Punto átalakított padlóvázára épülő mini háromajtós Alfának, mellyel leghamarabb jövőre találkozhatunk az utakon. Nevet szándékosan nem adtak neki, azt ugyanis internetes szavazáson fogják eldönteni. A sajtó által pillanatnyilag csak Juniornak hívott kis Alfa komoly szerepet kap a márka sikeresebbé tételében, a tervek szerint az Alfa 100 éves fennállásának évében, 2010-ben már évi 300 ezer darab autót fog gyártani. Az olaszok 2010-ben számos felújított és vadonatúj modellel az észak-amerikai piacra is szeretnének betörni.