/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
dubaj, shelby supercars, ssc, tuatara

DUBAJI AUTÓSZALON

A Közel-Keleten nincs recesszió

időpont:2011. december 08. 13:43

szerző:Autoblog

címkék:

A Dubaji Autószalonon 10 darab SSC Tuatara talált gazdára, egyenként 1,3 millió dollárért. A Shelby Supercars elsősorban azért jelent meg a seregszemlén, hogy helyi disztribútort találjon, ehhez képest mindjárt tízet is eladott az 1350 lóerős szuperautójából.

bugatti, ssc, ultimate aero, veyron

REKORDER?

Új képek a világ leggyorsabb autójáról

időpont:2010. október 12. 15:10

szerző:Autoblog

címkék:

A Top Gear jóvoltából újabb fotókhoz jutottunk és újabb részleteket tudhatunk meg az SSC Ultimate Aero II-ről, amely nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint hogy gyorsabb legyen a Bugatti Veyron SS-nél.

bugatti, ssc, ultimate aero, veyron

SSC UA II

A nap képe: a világ (ismét) leggyorsabb autója?

időpont:2010. szeptember 07. 18:28

szerző:Autoblog

címkék:

Az 1350 lóerős SSC Ultimate Aero II küldetése nem más, mint a Bugatti Veyron SS-től visszahódítani a világ leggyorsabb szériaautója címet. Állítólag 442 km/órára lesz képes. 

elektromos, leggyorsabb, ssc

ULTIMATE AERO EV

Amerikából érkezik a leggyorsabb elektromos sportkocsi?

időpont:2008. július 17. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

A világ ma hivatalosan leggyorsabb közúti sportkocsiját készítő Shelby Super Cars (nem köthető Carroll Shelby-hez) el szeretné készíteni a 411 km/órára képes szuper-sportkocsi elektromos meghajtású változatát, mely természetesen ugyancsak a leggyorsabb lenne a világon. A cég tulajdonosa, Jarod Shelby emellett fejébe vette azt is, hogy később egy 350 km/órára képes luxuslimuzinnal is előrukkol. Ennek a bejelentésnek súlya van, úgyhogy várjuk az eredményt! Olvassa tovább a cikket, s nézze meg, ahogy Jay Leno elviszi egy körre a 620 ezer dolláros szupergépet! Már csak a hangja miatt is megéri.

ssc, suzuki

EZ A JÖVŐ?

Sci-fi autó a Suzukitól

időpont:2007. október 04. 11:30

szerző:Autoblog

címkék:

A Suzuki rengeteg újdonsággal készül a Tokiói Autószalonra, köztük egy olyan járművel, mely bármelyik sci-fiben megállná a helyét. Az SSC tanulmány egy elképzelés arra vonatkozólag, hogy milyen lehet a jövő közlekedése (pontosabban helyváltoztatása), az SSC (Suzuki Sharing Coach) önmagában egy afféle szállítójármű. Benne két egyszemélyes közlekedőeszköz kapott helyet, ezek neve PIXY, meghajtásuk elektromos és akár épületekben is közlekedhetünk velük. A PIXY-k érdekessége, hogy az SSC-be visszapakolva őket gondoskodnak a szállítójármű meghajtásáról is, opcionálisan sportos és úszó elemekkel is kombinálhatóak. Galéria a címre kattintva!

aero, bugatti, ssc, veyron

ÚJ REKORD

Elvették a Bugatti Veyron gyorsasági világcsúcsát

időpont:2007. szeptember 20. 12:36

szerző:Autoblog

címkék:

A Shelby Supercars műhely Ultimate Aero Twin Turbo nevű modellje birtokolja e héttől a világ leggyorsabb szériagyártású autója címet, a szupersportkocsi egy Washington állambeli lezárt autópályán 413,78 km/órás csúcssebességet ért el, átlagtempója pedig 411,72 km/óra volt, öt km/órával több, mint a Bugattié. Világcsúcsként utóbbit könyvelték el, a Guinness kritériumai között ugyanis az szerepel, hogy az autóval egy órán belül két csúcssebességű száguldást kell futni, melyek átlaga adja a végeredményt. Az Ultimate Aeróba félelmetes, 1183 lóerős V8-as motort építettek, csúcsnyomatéka 1481 Nm. Százra nagyjából 2,8 másodperc alatt gyorsul, negyed mérföldet 9,9 másodperc alatt nyom le. Az autó elméletben 435 km/órás sebesség elérésére képes.