/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren csapatfőnöke megerősítette, körülbelül egy másodpercet fejlődtek

2023. szeptember 28. 07:20   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren csapata rendkívül gyenge formában kezdte a 2023-as Forma-1-es szezont.

A szezon első szakaszában nem nyújtott fényes teljesítményt a wokingi gárda, ám Ausztriától kezdve felfelé ívelő pályára állt a csapat. A gyenge teljesítmény miatt még márciusban távozni kényszerült James Key technikai igazgató, akiről azóta már kiderült, hogy az Alfa Romeo technikai vezetője lesz.

A szezon közben végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a McLaren nagy fejlődésen ment át, Lando Norris pedig négy alkalommal is odaért a dobogó második fokára. A múlt hétvégi Japán Nagydíjon már a McLaren volt a második leggyorsabb autó, Lando Norris mellett pedig Oscar Piastri is felálhatott a pódiumra.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke korábban elmondta, hogy számításaik szerint a McLaren körülbelül egy másodpercet fejlődött a szezon kezdetéhez képest, amelyet Andrea Stella is megerősített a Japán Nagydíjat követően.

A McLaren csapatfőnöke egy podcastben nemrég a következőket mondta: „Az Ausztriában és Szingapúrban bevetett fejlesztéseknek köszönhetően, illetve a számos kisebb újításnak hála nagyjából egy másodpercet fejlődtünk a szezon kezdetéhez képest, de természetesen ez a szám pályáról pályára változhat. Ahhoz, hogy Suzukában mindkét autóval felállhattunk a dobogóra, és a második leggyorsabb csapat tudtunk lenni, kellet, hogy egy másodperccel gyorsabban legyünk a Bahreinben mutatott tempónknál. A jó teljesítményünk annak a munkának köszönhető, amit szezon közben végeztünk.”

362243988_242393035406443_87435753164087521_n

„A bahreini verseny után elmondtuk a csapatnak, hogy a dobogóra kerüléshez nagyjából nyolc tizedmásodpercet kell fejlődnünk. Ahhoz, hogy folyamatosan ott tudjunk lenni a dobogó közelében, egy másodperces előrelépés szükséges, a győzelemért való harchoz pedig másfél másodpercet kell fejlődnünk. Ezt úgy tudjuk elérni, ha szezon közben hatékonyabban fejlesztjük az autónkat riválisainknál, miközben ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyeket eddig vétettünk.”

„Ez volt a tervünk, de természetesen minden csapat valami hasonlót akar elérni. Mindenki fejlődni szeretne, szóval minden a megvalósításon múlik. Fenomenális munkát végzett a csapat valamennyi tagja, külön szeretném megemlíteni az aerodinamikai osztályt, melyet Peter Prodromou vezet. Peter irányításával megtalálták a megfelelő irányt a szervezeti egységen belül. Amikor száz ember egy irányba evez, akkor hihetetlen dolgokat képesek együtt elérni.”

„Ha egyszer beindulnak a dolgok, akkor mindenki lelkes lesz és jó szájízzel fog dolgozni. A legfontosabb dolog, hogy megtaláltuk a megfelelő irányt technikai értelemben. Szeretnék köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik ezt lehetővé tették: Peter Prodromou mellett Neil Houldey (technikai igazgatóhelyettes), Piers Thynne (operatív igazgató), Gil de Ferran (tanácsadó), Giuseppe Pesce (aerodinamikai igazgató), Mark Ingham (tervezési osztályvezető) – nagyon sok személy nyújtott kiemelkedő teljesítményt” – tette hozzá Stella.

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/