/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso: szeretnék egy harmadik világbajnoki címet nyerni, de nem ez a legfontosabb

2023. augusztus 21. 14:07   |   Autoblog
címkék:  

Húsz évvel ezelőtt Fernando Alonso a Forma-1-ben kezdte pályafutását, azonban 2018-ban, két világbajnoki címmel a háta mögött a spanyol pilóta úgy döntött, hogy szünetet tart a karrierjében. Elment kipróbálni más kategóriákat, és bár csak két év kellett ahhoz, hogy visszatérjen, a High Performance podcastben bevallotta, hogy nem az a fő prioritása, hogy megnyerje a harmadik bajnoki címét.

Az F1-től való távolléte alatt Alonso nem hagyta abba a versenyzést. A Toyotával megnyerte az Endurance-világbajnokságot, két győzelmet aratott a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen, és a Daytona 24 órás verseny is felkerült a győzelmi listájára. Ha ez nem lenne elég, az Indianapolis 500 mérföldes versenyen való indulással megpróbálkozott a “Hármas Koronával”, és egy másik szakágban, a Dakaron is kipróbálta magát.

A különböző kategóriákon keresztül tett utazása során felfedezte, hogy hol rejlik valójában az autóversenyzés lényege: „rájöttem, hogy a Forma-1 egy hamis kategória. A legtisztább autóversenyzés a Le Mans, az Indy vagy a Dakar.”

Mióta visszatért a rajtrácsra, a rajongók alig várják, hogy ismét futamgyőzelmet arasson. Harmadik szezonjában ez a diadal még mindig elkerüli őt, de idén már versenyképes tudott lenni, és hatszor állt dobogóra. Az Aston Martinnal együtt nagy dolgokon dolgozik, bár személy szerint a legnagyobb célja nem a kategóriához kapcsolódik.

„Szeretnék ismét megnyerni egy harmadik világbajnoki címet, de nem ez a legfőbb prioritás. Élvezem a folyamatot az Aston Martinnal, hogy a jövőben a bajnoki címre is esélyes legyek. Szeretem az időt, amit a csapattal töltök, ahogyan mindannyian fejlődünk sok különböző területen, de 99%, hogy újra megpróbálkozom a Dakarral.”

Bár a jövőben reméli, hogy újra F1-es bajnoki címért küzdhet, a sivatagi győzelem lenne a legnagyobb kihívás, amit szeretne elérni. Jó érzéssel próbálta ki 2020-ban. A 13. helyen végzett, és ő volt a legjobb újonc. Megígérte, hogy visszatér, hogy megnyerje, és úgy tűnik, hogy bár mostanra újra megtalálta a legjobb verzióját az F1-ben, ez a gondolat egy pillanatra sem múlt el.

„Nem mintha a harmadik világbajnoki cím kevésbé lenne fontos, de a Dakar megnyerése is nagy prioritás számomra. Talán 8 vagy 10 évig kell próbálkoznom, amíg egy nap szerencsém lesz, és harcba szállhatok a győzelemért. Ha az F1-ben, az endurance versenyeken és a Dakaron is nyerek, az versenyzőként és emberként is valami nagyon különleges lesz. Az ilyen jellegű kihívások állnak a listám élén.”

Az F1-ben nagyon rövid idő alatt a dicsőségből a pokolba jutott, de soha nem adta fel, és 42 évesen még mindig a legmagasabb szinten versenyez. A Dakaron, bár nem tett túl sok próbálkozást, mégsem érte el a célját, ami a többi szakághoz hasonlóan a siker volt. Ilyen értelemben, bár nem most lesz, de tudja, hogy egy nap majd visszatér, hogy ezt megtegye.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/