/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

„Aztán rájöttünk: ő nem egy futár, hanem az új Forma-1-es pilótánk, Michael Schumacher!”

2023. augusztus 12. 11:34   |   Autoblog
címkék:  

Andy Stevenson, az Aston Martin sportigazgatója és egykori Jordan-szerelője mesél a német érkezéséről annak a csapatnak a gyárába, amellyel F1-ben debütált.

Michael Schumacher kissé valószínűtlen módon érkezett a Forma-1-be. Bertrand Gachot, Eddie Jordan fő pilótáját 1991-ben az idény közepén letartóztatták, mert bántalmazott egy taxisofőrt.

„Eddie eljött hozzánk, és közölte velünk, hogy Bertrand nem vezethet. Erre azt mondta: ‘Van ez a fiatal versenyzőnk, Michael, aki Japánban már ment pár kört” – mondta Andy Stevenson a Bildnek adott interjújában.

Ez a történet már ismert volt, de a mostani Aston Martin sportigazgató akkoriban szerelőként dolgozott a Jordannál, és szemtanúja volt a német érkezésének a csapat gyárába. Schumachert alig ismerték, és ez megtréfálta őt.

„Egyik este tovább kellett volna maradnunk, hogy beállítsuk az ülését. Így sokáig ott voltunk a gyárban, majd hirtelen egy fiatal futárfiú érkezett… Aztán rájöttünk: ő nem egy futár, hanem az új Forma-1-es pilótánk!”

363839772_836982627818013_1715154484539712965_n

Munkához láttak, hogy mindent előkészítsenek a Spa-Francochamps-i debütálására. Az ülés beállításakor a szerelő gyorsan rájött, hogy egy különleges versenyzővel van dolga.

„A profizmusának szintje már akkor felülmúlta mindazt, amit más versenyzőknél tapasztaltunk. Attól a pillanattól kezdve, hogy Michael beült az autóba, azonnal tudta, mit akar. Teljesen gyakorlatias volt, mindenben részből kivette a részét és segített.”

Az első silverstone-i teszt után egyre nagyobb lett az ámulat Jordannél. Andy Stevenson szerint még soha nem láttak ehhez hasonlót.

„Két-három kör után gyorsabb volt, mint bárki. Minden egyes körben egyre gyorsabb lett. Tisztán emlékszem, hogy azt mondtam egy barátomnak a tesztelés után: „egy leendő világbajnok volt nálunk tesztelni”. Teljesen nyilvánvaló volt. Hagyta, hogy az autó táncoljon a sikánokon keresztül.”

A Belga GP debütálását azonban beárnyékolta egy kuplungprobléma, ami miatt már két kanyar után az ötödik helyen állt. Egy év múlva már a Benettonnál versenyzett és ugyanezen a helyszínen Schumacher megszerezte első Forma-1-es győzelmét, majd hétszeres bajnok lett.

Borítókép: Paul-Henri Cahier/Getty Images
Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/