/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bénázás miatt változtat a McLaren

2008. március 20. 13:31   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren a Heikki Kovalainennel Melbourne-ben történtek miatt változtat a boxutcai sebességkorlátozó kialakításán.

Az Ausztrál Nagydíj egyik legszerencsétlenebb pilótája kétségkívül Heikki Kovalainen volt: nem elég, hogy a McLaren finn pilótája a safety car miatt elveszítette esélyét egy dobogós helyezésre, két körrel a leintés előtt furcsa oda-vissza előzésbe keveredett Fernando Alonsóval. A finn megelőzte a kétszeres világbajnokot, hogy aztán a célegyenesben visszacseréljék a pozíciókat, mint utóbb kiderült, mindez azért történt, mert Kovalainen, bukósisakjáról egy réteg fóliát letépve, véletlenül megérintette a boxutcai sebességkorlátozó gombját.

Hogy nem feltétlenül Kovalainen bénázott, azt bizonyítja, hogy a McLaren bejelentette, Malajziára módosítja a rendszert. “A jövőben másképp fogjuk ezt megoldani” – nyilatkozta a főmérnök Paddy Lowe az Autosportnak. “Korábban is egy jobb megoldást kellett volna kitalálnunk, akkor mindez nem történhetett volna meg.” A McLaren bakija azért is érdekes, mert több csapat is elektronikus tiltást épített a rendszerbe, így bizonyos sebesség felett a pilóta hiába nyomogatja a gombot, a korlátozás nem aktivizálódik. A McLaren úgy látszik, elfeledkezett erről, Lowe ezzel kapcsolatban most annyit mondott, hogy “vagy elektronikus úton, vagy ergonómiailag gondoskodnak arról, hogy a melbourne-i eset ne ismétlődhessen meg”.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/