/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bernie Ecclestone kiakadt a Massa-ügy miatt: Hamilton is perelhetett volna…

2023. szeptember 16. 16:09   |   Autoblog
címkék:  

A korábbi F1-főnök Bernie Ecclestone szerint Felipe Massa csak a pénz miatt indított jogi eljárást, és azt állítja, Lewis Hamilton is tehetett volna hasonlót.

A brazil Massa fokozta jogi erőfeszítéseit, amikor csapata megőrzési értesítést küldött több csapatnak és munkatársának, amelyben tájékoztatta őket, hogy nem változtathatnak meg és nem semmisíthetnek meg semmilyen, az ügyével kapcsolatos dokumentumot. De az ember, aki ezt az egészet elindította, azt állította, hogy Massát nem érdekli a sportszerűség, ehelyett azt sugallja, hogy csak a saját zsebét akarja tömni.

De az ember, aki ezt az egészet elindította, azt állította, hogy Massát nem érdekli a sportszerűség, ehelyett azt sugallja, hogy csak a saját zsebét akarja tömni. Miután Nelson Piquet Jr. a falnak ütközött, ami Fernando Alonso szingapúri győzelméhez vezetett, mindez Massának a bajnokságban keresztbe tett. Az F1 és az FIA nem tudott arról, hogy a baleset szándékos volt, egészen addig, amíg Piquet Jr. a következő évben el nem hagyta a csapatot. Az FIA régóta kijelentette, hogy a szezont az év végi díjkiosztó után befejezettnek nyilvánítják, ezért nem voltak hajlandóak visszavonni vagy megváltoztatni semmilyen eredményt, így Hamilton maradt a világbajnok.

Az év elején azonban Ecclestone elismerte, hogy ő és az akkori FIA-főnök, Max Mosley már 2008 vége előtt tudott arról, hogy a Renault manipulálta a szingapúri futamot, ami ellentétben állt az események korábban elfogadott verziójával. Nem sokkal később Massa kijelentette, hogy jogi eljárást kíván kezdeményezni, és bár Ecclestone azóta tagadta a megjegyzéseket, mondván, hogy nem emlékszik rá, a Ferrari egykori versenyzője folytatja az erőfeszítéseit.

Massa ügyvédjét, Bernardo Vianát idézték, aki azt mondta, hogy “haza akarják hozni a trófeát”, de Ecclestone azt sugallta, hogy hátsó szándék mindez mögött.

„A Massa-klán csak pénzt akar. De ennek az esélye nulla” – mondta Ecclestone a svájci Blick című lapnak.

Ecclestone a továbbiakban arra utalt, hogy Hamilton és a Mercedes a 2021-es Abu-Dhabi Nagydíj után jogi lépéseket tehetett volna, és bár a csapat kezdetben fontolgatta ezt, végül elvetették, és átengedték a bajnoki címet Max Vertsappennek.

„Pert indíthattak volna az FIA ellen Hamilton és a Mercedes a 2021-es, nem túl tiszta Abu-Dhabiban rendezett finálé után.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/