/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

F1: Hét versenyzőnek is lejár a szerződése a szezon végén

2023. augusztus 15. 14:01   |   Autoblog
címkék:  

Összeállításunkban megnéztük, hogy a mezőny tagjainak meddig van szerződése aktuális csapatánál a Forma-1-ben. A leghosszabb szerződéssel Max Verstappen rendelkezik, míg hét olyan versenyző is van, akinek jelen állás szerint nincs érvényes kontraktusa a 2024-es szezonra.

Max Verstappen – 2028 vége

A bajnoki pontversenyt fölényesen vezető Max Verstappennek van a leghosszabb szerződése a jelenlegi mezőnyből, a kétszeres világbajnok holland versenyző 2028-ig kötelezte el magát a Red Bullnál.

Sergio Pérez – 2024 vége

A Red Bull még 2022 elején erősítette meg, hogy szerződést hosszabbítottak Sergio Pérezzel, mely 2024 végéig érvényes. Mindezek ellenére Pérez ülése nincs biztonságban, a mexikóinak erősebb teljesítményre lesz szüksége a szezon második felében.

Lewis Hamilton – 2023 vége

A Mercedes hétszeres világbajnokának szerződéshosszabbítása már régóta téma a sajtóban. A hírek szerint mindkét fél az egyezségre törekszik, ám megállapodás még nem született.

George Russell – 2024 vége

George Russellnek a következő szezon végéig van szerződése az ezüstnyilakkal. Amennyiben jelenlegi kontraktusát meghosszabbítják, a Hamilton utáni érában Russell lehet a Mercedes vezéregyénisége.

Fernando Alonso – 2024 vége

A kétszeres világbajnok 2024 végéig kötelezte el magát az Aston Martinnál. Habár Alonso már 42. életévét tapossa, továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújt és az autója is versenyképes, szóval nem elképzelhetetlen, hogy újabb szerződést köt majd a silverstone-i istállóval.

Lance Stroll – Ismeretlen

Lance Stroll szerződésének részletei nem ismertek. Mivel Lance édesapja, Lawrence Stroll birtokolja az Aston Martint, tulajdonképpen Lawrence kezében van a döntés, hogy meddig és milyen kondíciókkal alkalmazza a fiát.

Charles Leclerc – 2024 vége

Leclerc jelenlegi szerződése a következő év végén veszti érvényét. A hírek szerint a háttérben már készül a monacói új szerződése, mellyel a Ferrari saját nevelésű versenyzője hosszútávon kötelezheti el magát nevelőegyesületéhez.

Carlos Sainz – 2024 vége

Sainz szerződését a tavalyi évben további két évvel hosszabbította meg a Ferrari, melynek értelmében 2024 végéig biztosan a vörösöknél versenyez majd.

Lando Norris – 2025 vége

Norris 2019-ben debütált a Forma-1-ben mint a McLaren saját nevelésű versenyzője. A brit hosszútávon elkötelezte magát a wokingiaknál, jelenlegi szerződése 2025 végéig szól.

Oscar Piastri – 2024 vége

Piastrit a következő időszak egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, szolgálataiért pedig már tavaly is komoly harc folyt az Alpine és a McLaren között, melyből a britek kerültek ki győztesen. Piastri szerződése 2024-ig érvényes.

Pierre Gasly – 2024 vége

Pierre Gasly első szezonját teljesíti az Alpine színeiben, miután Fernando Alonso távozásával új versenyző után kellett néznie az Alpine-nak. A Red Bull-nevelésű franciának a következő év végéig szól a szerződése.

Esteban Ocon – 2024 vége

Az egyszeres futamgyőztes Esteban Ocon 2020 óta az enstone-i gárda tagja, szerződése pedig csapattársához hasonlóan a következő év végéig szól.

Alex Albon – 2023 vége

Alex Albon remek teljesítményt nyújt a Williams színeiben, a csapat idei pontjainak mindegyikét a brit-thai versenyző szerezte. Mivel valószínűtlen, hogy ülést kapjon egy nagyobb csapatnál, így minden kétséget kizáróan jövőre is a Williamsnél fog versenyezni.

Logan Sargeant – 2023 vége

Az amerikai újonc egy éves szerződést kapott a Williamstől. Teljesítménye egyelőre elmarad Albonétól, ám a Williamsnél bíznak benne.

Kevin Magnussen – 2023 vége

A Haas dán versenyzője F1-es pályafutásának harmadik legtöbb világbajnoki pontját hozó szezonja volt a tavalyi, idén viszont a vártnál nehezebb dolga van Nico Hülkenberg mellett. Günther Steiner csapatfőnök korábban azt nyilatkozta, hogy a nyári szünet környékén bejelentést tesznek 2024-es párosukról.

Nico Hülkenberg – 2024 vége

Nico Hülkenberg három év kihagyást követően tért vissza a Forma-1-be, és rögtön két éves szerződést kapott a Haastól.

Valtteri Bottas – 2025 vége

Vatteri Bottas második szezonját teljesíti az Alfa Romeónál, idén azonban mindössze öt világbajnoki pont jutott a szebb időket megélt korábbi Mercedes versenyzőnek. Bottasnak 2025-ig van szerződése jelenlegi csapatánál.

Zhou Guanyu – 2023 vége

Zhou azon versenyzők közé tartozik, akinek az aktuális szezon végén lejár a kontraktusa. A kínai teljesítményére nem lehet panasz az Alfánál, így jelen állás szerint meglepetés lenne, ha nem marasztalnák.

Daniel Ricciardo – 2023 vége

Ricciardo a Magyar Nagydíjon tért vissza az F1-be Nyck de Vriest váltva, és a szezon végéig kapott szerződést az AlphaTauritól.

Yuki Tsunoda – 2023 vége

Yuki Tsunoda meggyőző teljesítményt nyújtott Nyck de Vries mellett. Ricciardo érkeztével már egy többszörös Forma-1-es futamgyőztes mellett kell bizonyítania, hogy megérdemli a szerződéshosszabbítást.

Fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/