/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Forma-1: Féléves csapaton belüli értékelő – 1. rész

2023. augusztus 11. 10:39   |   Autoblog
címkék:  

Az elmúlt években már hozzászoktunk, hogy a Magyar Nagydíjat követően vonul nyári szünetre a Forma-1-es mezőny, idén azonban megszakadt ez a trend, miután a Belga Nagydíj a szokásosnál korábban került megrendezésre, és beékelődött a mogyoródi futam és a vakáció közé.

A nyári leállásnak szigorú szabályai vannak a Forma-1-ben, tizennégy napig valamennyi csapatnak kötelező leállítania minden F1-gyel összefüggésbe hozható tevékenységet a főhadiszállásán. Két részes összefoglalónkban szemügyre vesszük a csapattársak időmérőn és versenyen nyújtott egymás elleni teljesítményét a szezon eddigi versenyhétvégéit tekintve.

A cikksorozat első részében a konstruktőri bajnokság hátsó traktusában lévő csapatokkal foglalkozunk, míg a következő részben a tabella elején elhelyezkedő istállókkal folytatjuk.

  1. Alpine

Verseny: Esteban Ocon 5-4 Pierre Gasly (Mindkét versenyző kiesett az Ausztrál, Brit és Magyar Nagydíjon)

Időmérő: Esteban Ocon 6-6 Pierre Gasly

Esteban Ocon és Pierre Gasly már a gokartos időszakukban is egymás riválisai voltak, a két francia idén pedig csapattársként feszült egymásnak a Forma-1-ben. Kettejük párharca rendkívül kiegyenlített, a parázs küzdelem pedig a hátralévő versenyeken sem fog elmaradni, ebben biztosak lehetünk.

356870057_1084819072496410_1821792291355420787_n

  1. Williams

Verseny: Alex Albon 10-1 Logan Sargeant (Mindkét versenyző kiesett az Ausztrál Nagydíjon)

Időmérő: Alex Albon 12-0 Logan Sargeant

Logan Sargeant tavaly az év újonca volt a Formula 2-ben, ám idén már a királykategóriában kell bizonyítania, egy rendkívül kemény csapattárs mellett. Alex Albon, a Red Bull korábbi versenyzője erős teljesítményt nyújtott a szezon első részében, a Williams csapat neve mellett álló tizenegy világbajnoki pontból valamennyit a brit-thai versenyző szerzett. James Vowles csapatfőnökék bizalma töretlen Sargeant irányába, de az amerikai újoncnak jobb teljesítményre lesz szüksége a nyári szünetet követően.

  1. Haas

Verseny: Kevin Magnussen 6-6 Nico Hülkenberg

Időmérő: Kevin Magnussen 3-9 Nico Hülkenberg

A nagy visszatérő Nico Hülkenberg nem vallott szégyent, tulajdonképpen nem észrevehető a teljesítményén a három év kihagyás – hozzá kell tenni persze, hogy ez idő alatt négy versenyen is beugrósként szerepelt. Habár a versenyeken kiegyenlítettebnek tűnik a párharc kettejük között, a bajnoki tabellán Hülkenberg áll jobban, kilenc megszerzett pontjához képest Magnussen csak két világbajnoki egységet számlál.

348384924_1091899815102784_626191364519338281_n

  1. Alfa Romeo

Verseny: Valtteri Bottas 8-4 Guanyu Zhou

Időmérő: Valtteri Bottas 7-4 Guanyu Zhou

A tízszeres futamgyőztes Valtteri Bottas második évét teljesíti az Alfa Romeónál Guanyu Zhou csapattársaként. Zhou teljesítménye mindenképp megsüvegelendő, a bajnoki pontversenyben is csupán egy ponttal marad el Bottastól.

  1. AlphaTauri

Verseny: Nyck de Vries 2-8 Yuki Tsunoda

Időmérő: Nyck de Vries 2-8 Yuki Tsunoda

Az újonc Nyck de Vriesnek tíz verseny jutott az AlphaTaurinál, a Magyar Nagydíjon már Daniel Ricciardo kapott lehetőséget a Red Bull testvércsapatától. De Vriesszel szemben magasak voltak az elvárások tavalyi monzai beugrása után, ám a holland elmaradt Tsunoda teljesítményétől, a Red Bull versenyzőpolitikájának pedig de Vries áldozatául esett, és nem kapta meg a megfelelő mennyiségű időt a bizonyításra.

Verseny: Daniel Ricciardo 1-1 Yuki Tsunoda

Időmérő: Daniel Ricciardo 1-1 Yuki Tsunoda

Daniel Ricciardo visszatérését követőn két versenyhétvégét teljesített már Yuki Tsunoda csapattársaként. Ricciardo rögtön az első alphatauris versenyén legyőzte Tsunodát, Belgiumban viszont a japán volt előrébb. Arra mérget vehetünk, hogy Ricciardo motivált lesz a szezon hátrelévő versenyein, hiszen adott esetben Sergio Pérez helyére is eséllyel pályázhat a 2024-es szezonban.

Fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/