/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Günther Steiner: szeretnék adni neki még egy esélyt

2023. szeptember 07. 13:06   |   Autoblog
címkék:  

Günther Steiner ragaszkodott ahhoz, hogy Kevin Magnussen megtartása a 2024-es szezonra a Haasnál nem ” érzelmi okokból” történt, miután kérdőre vonták az idei szezonban mutatott teljesítménye miatt.

A csapat versenyzői felállása körüli lappangó kérdéseket gyorsan eloszlatta a Haas, amikor bejelentette, hogy Hulkenberg és Magnussen is a csapatnál folytatja 2024-ben, így még egy évig megmarad az összhang a pilótafelállásban.

Míg a Haasnál a házon belüli csata sokkal szorosabba  versenyeket tekintve, az időmérőkön mutatott különbség a szezon eddigi részében elég nagy. Magnussen a hétvégi Olasz Nagydíj után arról beszélt, hogy folyamatosan küzd a tapadással a VF-23-as volánja mögött, és elismerte, hogy jelenleg pályafutása eddigi “egyik leggyengébb” időszakát éli.

A Haas azonban ennek ellenére kitartott mellette, és újabb egy évvel meghosszabbította a szerződését. A csapatfőnök pedig határozottan állítja, hogy ebben a döntésben semmi személyes nincs, hiszen Magnussen a Haas leghosszabb ideje szolgáló pilótája a Forma-1-ben.

„Nem, ez nem érzelmi okokból történt. Kevin jelenleg nincs karrierje legjobb szakaszában, de mi sem teljesítünk jól, és megértjük a helyezéseit. Nem bízik az autóban és egyszerűen rossz helyzetben van. Továbbra is optimistán áll a dolgokhoz, és a versenyzőváltás jelenleg nem javítana a helyzetünkön. Nyilvánvaló, hogy Nico fantasztikus munkát végez, és lenyűgöz minket, de ha egyszer lesz egy Kevin ízlésének megfelelő autónk – egy stabil autó -, akkor ezért tartottuk meg, mert hiszünk benne. Velünk volt, amikor rossz napjaink voltak, néha nem lehet túlreagálni, szeretnénk esélyt adni neki. Ennek semmi köze az érzelmekhez” – nyilatkozta Steiner a médiának, többek között a PlanetF1.com-nak.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/