/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton megnehezítheti Verstappen dolgát

2023. december 27. 11:53   |   Autoblog
címkék:  

A Red Bull idén 22 versenyből 21-et megnyert a Forma-1-ben, de Christian Klien volt Forma-1-es pilóta úgy véli, hogy a Milton Keynes-i alakulatnak a jövőben erősebb konkurenciával kell majd szembenéznie.

A Mercedes, amely több szezonon keresztül uralta a turbó-hibrid korszakot, az új technikai szabályok tavalyi bevezetése óta küszködik.

Miután az idei szezonban a második helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, a német gyártó 2024-ben egy teljesen megújult autót mutat majd be az elődjéhez képest, mivel a rivális Red Bull szeretnék üldözőbe venni.

A RacingNews365 beszélt a Red Bull korábbi versenyzőjével, Kliennel, aki bízik abban, hogy az új szezon kezdetére a Mercedes közelebb kerül a címvédőkhöz.

“A nulláról kell kezdeniük” – mondta Klien. “Ez trükkös, tudnod kell, hogy milyen irányba haladsz. Remélhetőleg elég ötletük van, és elég adatot gyűjtöttek ahhoz, hogy egy olyan új autót alkossanak, ami tökéletesen működik ezekkel a szabályokkal” – mesélte.

“A probléma ezzel és az előző autóval az volt, hogy az aerodinamikát tekintve a Mercedes még nem tudta, merre kell menni, és hol van az a bizonyos „édes pont”, ahol a legjobban működik az autó” – magyarázta.

“Ráadásul valószínűleg alapvető probléma volt a futóművel, a tengelytávval és a geometriával, így egyszerűen nem működött. Tehát egy teljesen új autót kell építeniük. Ez nem egy evolúció, mint például, amit a McLaren csinált idén” – mondta.

„Nem szabad lebecsülni Lewist. Ő egy első osztályú versenyző, és semmit sem veszített a kvalitásaiból” – figyelmeztetett Klien.

Hamilton 2021-ben Max Verstappennel nézett farkasszemet a világbajnoki címért, és végül eléggé ellentmondásos körülmények között kapott ki a holland riválisától.

Bár már két éve nem állt a rivaldafényben, azaz nem nyert futamot, Klien mégis biztos benne, hogy Hamilton még mindig nagy kihívást jelenthet Verstappen számára, ha az autója újra képes lesz az élen versenyezni.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/