/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton nem ért egyet Verstappennel

2023. november 22. 07:06   |   Autoblog
címkék:  

A hétvége előtt a világbajnok Verstappen azt mondta, hogy szerinte az esemény “99%-ban a show miatt volt, és 1%-ban sport miatt“, és hogy “bohócnak érezte magát” a nyitóceremónia alatt. Ezek az aggodalmak tovább fokozódtak az edzésen történt incidensek után, ahol egy meglazult csatornafedél miatt Carlos Sainz Ferrarija és Esteban Ocon Alpine-ja is tönkrement, a második […]

A hétvége előtt a világbajnok Verstappen azt mondta, hogy szerinte az esemény “99%-ban a show miatt volt, és 1%-ban sport miatt“, és hogy “bohócnak érezte magát” a nyitóceremónia alatt.

Ezek az aggodalmak tovább fokozódtak az edzésen történt incidensek után, ahol egy meglazult csatornafedél miatt Carlos Sainz Ferrarija és Esteban Ocon Alpine-ja is tönkrement, a második szabadedzés pedig két és fél órát csúszott, a rajongókat pedig hazaküldték így teljesen üres lelátók előtt folytatódott a program.

A versenyen azonban 82 előzés történt a pályán, ami a második legtöbb a szezonban a Holland Nagydíj után, és ötször történt helycsere az élen.

Hamilton a hetedik helyen ért célba, miután Oscar Piastrival való összeérése után defektet kapott fel, mégis úgy érezte, hogy a verseny több mint elég volt ahhoz, hogy sikeresnek tekintsék az emberek.

A verseny nagyszerű volt, és szerintem ez volt az egyik legjobb futam idén” – mondta Hamilton a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

“Sok ember, és szinte az összes média, annyira negatívan nyilatkozott erről a versenyről, a show-ról és mindenről, csak hagynunk kellett az egészet, és megnézhetjük, hogyan sikerült végül.”

“Nagyszerű verseny volt, olyan volt, mint Baku, csak még jobb.”

Rengeteg negatívum volt azzal kapcsolatban, hogy három verseny is van az Egyesült Államokban, és az emberek arról beszélnek, hogy vissza kellene hozni a régi klasszikus európai versenyeket.

“Azt hiszem, tényleg le a kalappal azok előtt az emberek előtt, akik a show-t csinálták, és alig várom, hogy visszatérjek jövőre, és remélhetőleg legközelebb egy jobb eredményt érek el.”

Ami Verstappent illeti, a győzelmét követően enyhített a futammal kapcsolatos álláspontján, hozzátéve, hogy a verseny körüli negatív megjegyzései sosem magával a pályával voltak kapcsolatosak.

“Mindig is azt gondoltam, hogy egy jó verseny lesz, egyszerűen csak – ahogy korábban is mondtam – négy hosszú egyenes és az alacsony sebességű kanyarok miatt nem túl nagy kihívás a vezetés szempontjából” – mondta.

“Szóval ez sosem volt a problémám. Ez az egyetlen dolog, amit szeretnék mondani róla; szerintem a mai nap szórakoztató volt, és remélem, hogy mindenki élvezte” – zárta a háromszoros világbajnok holland.

A Forma-1 mezőnye hétvégén az utolsó futamra készül Abu-Dhabiban, ahol még lesznek izgalmak, hiszen a konstruktőri második helyezésért a Mercedes és a Ferrari csapata fog ádáz csatát vívni.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/