/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton győzött, Webber és Vettel ütközött Isztambulban

2010. június 01. 19:18   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton idei első futamgyőzelmét ünnepelhette a Török Nagydíjon, miután a Red Bull versenyzői az első pozícióért harcolva kiütötték egymást. Mark Webber egészen a 41. körig magabiztosan vezetett, de végül a harmadik helyen végzett, miután összeütközött Sebastian Vettellel, aki feladni kényszerült a küzdelmet. A McLaren idei második kettős győzelmével átvette a vezetést a Red Bulltól a konstruktőrök versenyében, ám Webber megtartotta vezető pozícióját az egyéni pontversenyben.

Az élről induló Webber remekül kapta el a rajtot, és magabiztosan tartotta meg vezető helyét, miközben csapattársa, Vettel a pálya tisztább oldaláról rajtolva elment Hamilton mellett, aki nem hagyta annyiban a dolgot, és néhány kanyarral később, az F-csatorna segítségével visszavette második helyét.

Hasonló történt Michael Schumacher és Jenson Button között is. A Mercedes német pilótája is elment a rajtnál ellenfele mellett, ám a világbajnoki címvédő még az első körben visszaszerezte negyedik pozícióját.

Bár pozícióváltás nem történt az élmezőnyben az első 15 körben, izgalmas csatát láthattunk Webber és Hamilton között. A McLaren versenyzője szemmel láthatóan gyorsabb volt az egyenesekben, ám nem tudta tartani a tempót a technikás kanyarokban a Red Bullal.

Az élbolyból elsőként Vettel állt ki a boxba a keményebb keverékű abroncsokért és ez a taktika eredményesnek bizonyult, hiszen Hamilton elé került, aki egyszerre hajtott ki Webberrel.

Huszonöt kör után kevesebb, mint három másodperc választotta csak el egymástól az első négy helyezettet, akik egyszerűen képtelenek voltak megbirkózni egymással, miközben a csapatok elkezdték értesíteni versenyzőiket, hogy hamarosan kisebb zápor éri el a pályát.

Az eső még meg sem érkezett, azonban Webber hirtelen belassult a hátsó egyenesben, amit Vettel azonnal ki is használt, teljesen bebújt csapattársa mellé a baloldalon, majd hirtelen elindult a külső ív felé. Az autók kerekei összeértek és mindketten megpördültek, így a két McLaren átvette a vezetést. Vettel autója úgy megsérült, hogy fel kellett adnia a versenyt, míg Webber egy új első szárnyért beállt a boxba, és a harmadik helyen folytatta tovább a körözést.

Bár a McLaren szólt a rádión, hogy spóroljanak az üzemanyaggal, a két brit pilóta nem igen vett vissza, sőt Button óriási támadásba kezdett, és tíz körrel a vége előtt egy hihetetlenül kemény csatában elment Hamilton mellett, aki nem hagyta annyiban a dolgot, és néhány körrel később visszavette vezető pozícióját. Behozták autóikat az első két helyre, mellyel a McLaren megszerezte idei második kettős győzelmét.

Webber a végén még futott néhány fantasztikusan gyors kört, ám már esélye sem volt arra, hogy feljebb lépjen, így be kellett érnie a harmadik hellyel. Schumacher idei legjobb eredményét érte el egy negyedik hellyel, végig maga mögött tartva csapattársát, Rosberget.

A Renault lengyel pilótája, Robert Kubica a hatodik helyen végzett, Felipe Massa és Alonso pedig a hetedik, illetve a nyolcadik helyen ért célba. A pontszerzők sorát Sutil és Kobayashi zárta.

A Red Bull Racing vezetése a verseny után figyelmeztette versenyzőit, hogy lépjenek túl a Török Nagydíjon történteken, ugyanis mindketten a másikat hibáztatják az ütközésért. Webber szerint csapattársa túl korán kezdett el a külső ívre húzni, míg Vettel azzal érvel, hogy az ausztrál nem hagyott neki elég helyet.

A Red Bull Racing vezetésében sincs egyetértés az esetet illetően, azonban a csapat főnöke, Christian Horner kijelentette, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél előbb maguk mögött hagyják az ügyet, és már a következő futamra fókuszálnak.

Bár a Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko szerint Webber a felelős a történtekért, mert nem hagyott elég helyet csapattársának, aki már előtte járt, mikor elkezdett a külső, tisztább ív felé húzni a kanyar bejárata előtt, Horner úgy érzi, mindketten ludasak.

Forrás: F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/