/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamiltoné a pole pozíció a Magyar Nagydíjon

2012. július 28. 15:27   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton indulhat az élről a Magyar Nagydíjon, miután megnyerte a szombati időmérőt. A McLaren brit pilótája mellől Romain Grosjean rajtolhat a Lotusszal. A második sorban Sebastian Vettel és Jenson Button foglalhat majd helyet.

Szombat délutánra tovább melegedett az idő a Hungaroringen, a 14 órakor rajtoló időmérő edzésen már 44 fokosra melegedett fel az aszfalt, és a levegő is 30 fokos volt. Néhány felhő ugyan feltűnt a pálya térségében, de az eső nem jelentett valós veszélyt. AZ előrejelzések szerint vasárnap azonban már több esélye van annak, hogy egy zápor esetleg lecsap a mezőnyre a futamon. Az installációs körök után mindenki megkezdte a minél jobb köridőkért folytatott hajszát. Kimi Räikkönen 1:22.689-cel nyitott, ezzel már ekkor biztosra vehette a továbbjutást a finn világbajnok. Fernando Alonso 4 perccel az etap vége előtt még csak a 17. helyen állt, de a hajrában a lágy gumikkal ő is könnyedén továbbjutott. A McLaren, a Lotus és a Red Bull pilótái ugyanakkor a keményebb keverékkel, a közepessel futották meg a továbbjutáshoz szükséges időt – igaz utóbbi csapat duója, Sebastian Vettel és Mark Webber csak az utolsó két helyen lépett tovább.

A kiesők közt a Toro Rossóval Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb, mögötte pedig a szokásos sorrendben a Caterham, a Marussia és a Hispania pilótái sorakozhatnak fel a rajtrács utolsó soraiba. A Q2-ben már kivétel nélkül mindenki a lágy gumikkal rohamozott, a közepes keverékek biztos kiesést eredményeztek volna. Hét pilóta persze így is kiesett, hiszen az utolsó etapban már csak a legjobb tíz számára van hely. Ezúttal némi meglepetést is tartogatott a Q2. Kiesett például az összetett pontversenyben második helyen álló Mark Webber, valamint mindkét Mercedes is. Rajtuk kívül a két Sauber, és a Toro Rossós Jean-Eric Vergne, és a Force Indiás Paul di Resta sem folytathatta az időmérőt. A legjobb idővel Lewis Hamilton lépett a Q3-ba, Sebastian Vettel és a williamses Pastor Maldonado előtt.

A tízperces utolsó etapban Hamilton ismét jelezte, kiváló formában van, és rögtön az élre állt. Vettel utolsó előtti gyors körén rontott, így nem volt veszélyes a brit pilótára, aki ráadásul a hajrában még tovább faragott eredményén, és végül 4 tizedmásodperccel verte meg Romain Grosjeant, aki nem kis bravúrt végrehajtva második lett a Lotusszal. Vettel a második rajtsorba csúszott, mellé Jenson Button kvalifikálta magát. A két Ferrari csak az utolsó percekben mutatatta meg magát a Q3-ban, őket még Kimi Räikkönen is megelőzte, Fernando Alonso 6., Felipe Massa a 7. helyről rajtolhat majd vasárnap. A top10-et a két Williams és Nico Hülkenberg zárja. A 70 körös Magyar Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

F1Világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/