/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

„Hét-nyolc olyan versenyző van, aki Verstappen Red Bulljával győzni tudna”

2023. augusztus 11. 10:36   |   Autoblog
címkék:  

Juan Pablo Montoya nem kételkedik a holland fölényében, de úgy véli, az autójában rejlő potenciál is hozzájárult ahhoz, hogy ott tart, ahol most.

Max Verstappen zsinórban harmadik világbajnoki címére hajt. Az RB19 – Max Verstappen párosítás verhetetlen. Juan Pablo Montoya azonban úgy véli, vannak olyan riválisok a rajtrácson, akik ugyanolyan jól teljesítenének, ha ugyanolyan autóval versenyeznének, mint a holland.

„Hét-nyolc olyan versenyző van, aki Max helyett világbajnok lehetne a Red Bull-lal. Lewis Hamilton, Charles Leclerc és Lando Norris is világbajnok lenne” – mondta a korábbi pilóta a Semana TV-nek adott interjúban.

Verstappen 25 évesen uralja a szezont, 125 ponttal vezet csapattársa, Checo Pérez előtt. Ha semmi sem változik, nem sokáig tarthat, amíg megpecsételi harmadik koronáját, de Montoya szerint riválisai között elég tehetség van ahhoz, hogy a Red Bull pilótájának eredményeihez mérhető legyen, ha ugyanolyan lehetőséget kapnának.

„Nehezebb, ha nem vagy jó pilóta, de minél jobb vagy, annál több esélyed van egy jó csapatban. Norris például nagyon tehetséges, a McLaren sokat fejlődött, de lehet, hogy Lando a Red Bullnál világbajnok lenne.”

A Forma-1 története során több korszakot is megélt a dominancia. Először a Ferrari, majd a Red Bull, a hibrid korszak beköszöntével a Mercedesen volt a sor, 2021 óta pedig az osztrákok visszaszerezték a trónt, és nem adták fel. Ennek értelmében Montoya úgy véli, hogy az autónak nagyobb befolyása van, mint a pilóta kezének.

„Verstappen legyőzhetetlennek tűnik, mint amikor Hamilton mindent megnyert. Nagyon jó pilóta, de a sebessége nem jobb, mint két évvel ezelőtt. Csak az autó sokkal gyorsabb. Viccesnek találom, hogy Lewis mindig azt mondja, mi az igazságos és mi nem az. Már azt is megjósolta, hogy jövőre is Max fog nyerni, mert neki Red Bullja van, de amikor visszagondol arra az időszakra, amikor ő dominált vajon felteszi a kérdést magának: Az autó vagy én voltam a gyors?”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/