/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner szerint ez Verstappen legnagyobb erőssége

2024. január 10. 09:55   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner szerint Max Verstappen alkalmazkodóképessége és belső önbizalma volt a legerősebb erőssége az idei dominanciája során.

Verstappen 2023-ban rekordok egész sorát döntötte meg (az is rekord, ahány rekordot megdöntött idén), többek között a legtöbb futamgyőzelmet egy szezonban (19), a legtöbb pontot (575), a legtöbb élen töltött kört (1003) és a legnagyobb különbséggel (290) megnyert világbajnoki cím rekordja is az övé miközben zsinórban harmadik éve nem talált legyőzőre.

A holland 54 futamgyőzelemmel már a harmadik az örökranglistán, és csak Lewis Hamilton (103) és a legendás Michael Schumacher (91) előzi őt meg, Verstappen a ground-effekt autók új korszakának kezdete óta megrendezett 44 futamból 34-et megnyert.

A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner a holland versenyzőjének a katari sprintversenyen történő háromszoros világbajnokká válásáról elmélkedve elárulta, hogy Verstappen képességeinek melyik darabját érzi a legütőképesebbnek.

“Az a képesség, ahogyan a legtöbbet tudja kihozni az autóból, valamint az önbizalma, a saját magéba és a tehetségébe vetett hite és az elszántsága” – válaszolta Horner, amikor a média, köztük a RacingNews365 megkérdezte tőle, mi Verstappen legerősebb adottsága.

“Újra és újra láthatjuk, legyen szó akár egy kivezető vagy egy mértkörről, vagy akár az első szabadedzés első köréről, ahol változó körülmények vannak, az alkalmazkodási képessége és az autóval való összhangja minden eddig látottat felülmúl” – magyarázta Horner.

“Semmit sem hagy az asztalon, mindent akar. Ez hajtja és motiválja a csapaton belül, és könyörtelenül törekszik a még jobb teljesítményre. Nem csak nyerni akar, hanem dominálni. Minden nagyszerű sportolóban láthatjuk ezt, a kiválóságra való törekvés és a dominancia az egyik jellemzője annak, ami őt ilyen kivételes tehetséggé teszi” – fejezte be gondolatait a Red Bull csapatfőnöke.

Max Verstappen a Forma-1 történetének legdominánsabb teljesítményét nyújtva húzta be zsinórban harmadik világbajnoki címét, és az ellenfelek komoly kihívás előtt állnak, ha leakarják őt győzni.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/