/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Íme Tifone, az Olasz Nagydíj dobogósainak járó trófea

2023. szeptember 04. 08:10   |   Autoblog
címkék:  

Az Olasz Nagydíj első szabadedzése alatt a Pirelli Ruth Beraha, a 2023-es monzai verseny trófeájának tervezője társaságában mutatta be a vasárnapi dobogósoknak járó trófeákat.

Beraha egy fiatal olasz művész, aki elmondta, hogy a trófeát görög mitológiai elemek és a Forma-1-es autók kipufogójának formája alkotta. A művészi vénával megáldott Beraha elmondása szerint, amikor először megismerkedett a Forma-1-es autókkal, a kipufogók formája fogta meg legjobban.

„Amikor először kapcsolatba kerültem a Forma-1-gyel, rögtön világos volt számomra, hogy a technológiának óriási szerepe van a sportban. Ezt szem előtt tartva egy olyan vizuális elemet találtam az autón, amit kiindulási alapként használtam. Ez az elem a kipufogó, aminek rendkívül organikus formája van. A csövek formájába bele tudtam képzelni a kígyókat” – mondta Beraha.

500_01-1trofeo

A trófea gyártása olyan csúcstechnológiás eljárásokkal valósult meg mint például a 3D lézervágás. A trófea bemutatását követően Jean Alesi, korábbi Forma-1-es versenyző és Mario Isola, a Pirelli sportigazgatója beszélgettek, akik szintén csodálták a bemutatott műalkotást.

Isola az első szabadedzés végén azt is elárulta, hogy a péntek délutáni első gyakorlás köridejei messze elmaradnak a Pirelli által számolt pole pozíciót érő köridőtől. A pénteki első gyakorlást Max Verstappen nyerte 1:22.657-es idővel, ám a Pirelli szerint az első rajtkockához 1:19.100 körüli időre lesz szükség.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/