/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jordan egyértelműen tudja, kit választana Sergio Pérez helyére

2023. október 05. 08:17   |   Autoblog
címkék:  

Eddie Jordan, a nevét viselő csapat egykori tulajdonosa, aki Micheal Schumachernek megadta első esélyét a Forma-1-ben, megszólalt a Red Bullnál történő helycseréről keringő örökös pletykákkal kapcsolatban.

Bár a mexikói maradását a jövő évre a csapat több tagja is biztosítja, sokan vannak, akik megengedik maguknak a jóslatokat azzal kapcsolatban, hogy ki válthatja őt.

A jóslatairól híres brit nem harapta el a száját, és a legőszintébb véleményét mondta el.

„Véleményem szerint, ha lecserélnék Checo Pérezt, akkor egy teljesen új embert hoznék a helyére, aki igazán fényes jövő előtt áll. Ennek alapján rámutat arra a fiatal tehetségre, aki az AlphaTauri irányítását vette át, Liam Lawsonra, amíg Daniel Ricciardo felépül sérüléséből.”

Még odáig is elment, hogy az osztrák csapat négyszeres bajnokához, Sebastian Vettelhez hasonlítja, megjegyezve, hogy neki nagyon kevés versenyre volt szüksége ahhoz, hogy versenyképes legyen. „Lawson is rendelkezik ezzel a képességgel. Szerintem neki, akár jövőre, akár az azt követő évben a Red Bullnál kellene végeznie” – mondta a brit.

348358243_636286931685499_3017282187177157277_n

Lawson Szingapúrban szerezte meg első két pontját a Forma-1-ben, egy héttel később, Japánban pedig a 11. helyen végzett. Jordan szerint Lawson megérdemel egy helyet a Nagycirkuszban, de nem akármilyen helyet – szerinte erős duót alkotna Max Verstappennel. Ha azonban rajta múlna, és a tárgyalások időben lezajlottak volna, a pilóta, akit ő választana, valaki más lenne. A korábbi versenyző Oscar Piastrit ültetné az RB20-as volánja mögé. Úgy véli, hogy az ausztrálnak megvannak a szükséges képességei ahhoz, hogy bajnok legyen.

„Szerintem Piastri az igazi. Egy csillagos ötös a McLarennek, 26 éves koráig szerződtették, mert szükségük volt rá, tudják, hogy egy nagyon keresett pilóta lesz. Ha én a Red Bullnál lennék, és Checo leváltásán gondolkodnék, őt választanám.”

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/