/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kimi Raikkönen elárulta, milyen kockázatos hobbit tartott titokban az F1-es csapatok előtt

2023. augusztus 23. 09:14   |   Autoblog
címkék:  

Kimi Raikkönen elismerte, hogy nem volt mindig teljesen őszinte a csapatokkal, akiknél versenyzett, a pályán kívüli hobbijait illetően…

A 2007-es F1-es világbajnok Kimi Raikkönen ma már boldog nyugdíjas családapaként gondoskodik kisgyermekeiről feleségével, Minttuval együtt Svájcban, ám a finn egykor a versenypályán kívül is kemény partizó és kockázatvállaló hírében állt.

A pályán kívüli szórakozásai közé tartozott például, hogy gorillának öltözve részt vett egy motorcsónakversenyen barátaival, 2007-ben megnyert egy finnországi hószánversenyt, miután 1976 F1-es világbajnokának, James Huntnak a nevében indult, és egy felfújható delfinnel szórakozott egy éjszakai klubban, mielőtt elájult volna rajta az utcán. Ezeken a jól dokumentált eseteken kívül Raikkönen elárulta, hogy rendszeresen részt vett kisebb motokrossz-versenyeken is, és úgy döntött, hogy nem szól a csapatoknak, hogy ezt teszi, és bevallotta, hogy fogalma sincs, hogyan reagáltak volna.

„Néha elmentem motorozni kisebb klubversenyekre, de csak szórakozásból” – mondta Raikkönen a Kawasakinak – a finn a KRT csapatfőnöke a motokrossz-világbajnokságban. “Van egy kis pályám itthon a gyerekekkel.”

Miután 2001-ben debütált a Saubernél, Raikkönen 2002 és 2006 között a McLarennél versenyzett, mielőtt három évre a Ferrarihoz igazolt. Két év szünet következett, mielőtt Raikkönen 2012-ben visszatért a Lotushoz, majd 2014 és 2018 között másodszor is a Ferrarihoz szerződött, majd három évet az Alfa Romeo-Saubernél töltött, ahol lezárta pályafutását. Ironikus módon 2005-ös csapattársa, Juan Pablo Montoya McLaren-karrierje rosszul indult, mivel a pletykák szerint motokrosszbaleset következtében megsérült, bár a kolumbiai ragaszkodott ahhoz, hogy teniszezés közben lett baja. Akárhogy is, Montoya és a McLaren kapcsolata soha nem állt helyre, és egy évvel később Ron Dennis főnök megkérte, hogy hagyja el a csapatot.

Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Raikkönen úgy döntött, nem szól a csapatoknak a két keréken folytatott tevékenységéről, tudván, hogy valószínűleg nem engedték volna…

„Nem versenyeztem magas szinten, és úgy éreztem, hogy ez része a fitneszprogramomnak. Nem tudom, mit gondolt erről bármelyik csapatom, mivel soha nem említettem nekik!”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/