/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Korábbi főnöke szerint Vettel visszatérhet a Forma-1-be

2023. szeptember 14. 07:22   |   Autoblog
címkék:  

Sebastian Vettel a 2022-es szezon végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, miután Fernando Alonso Aston Martinhoz igazolását követően nem maradt számára hely a Forma-1-ben.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég a ServusTV-nek beszélt Vettelről, mely beszélgetés során a négyszeres világbajnok esetleges visszatérése is szóba került.

Habár Vettel többnyire a háttérben maradt és nem mutatkozott a nyilvánosság előtt visszavonulása óta, nemrég a Nürburgringen vitt pályára egy korábbi Forma-1-es Red Bullt. Vettel emellett a Monacói Nagydíjon is feltűnt, valamint Ricciardo silverstone-i gumitesztjén is ott volt a helyszínen.

“Úgy látom, Vettelnek jelenleg nincs különösebb feladata és nem tudja pontosan, hogy mit csináljon. Meg kell hoznia a döntést, hogy mivel szeretne foglalkozni. Én úgy gondolom, nem ért véget számára a versenyzés” – mondta Marko.

Markónak feltették a kérdést, hogy a Red Bull háza táján lenne-e hely korábbi versenyzőjük számára: “Verstappen mellé nem szívesen ültetném be, ráadásul élő szerződésünk van a két versenyzőnkkel, Péreznek is 2024 végéig szól a kontraktusa. Az AlphaTaurinál Daniel Ricciardo személyében van egy tapasztalt versenyzőnk. Amennyiben Sebastian visszatérne, szerintem csak egy top autóba ülne be, ahol újra a győzelmekért harcolhat” – tette hozzá a Red Bull tanácsadója.

Vettelt az év korábbi részében arról kérdezték, hogy visszatérne-e a Forma-1-be valamilyen vezetői szerepben, melyre így válaszolt: „Ezt még nem tudom. Majd meglátjuk miként alakulnak a dolgok, jelenleg elégedett vagyok a döntésemmel. A Forma-1-es korszakom során átélt dolgokból leginkább a versengés és az izgalom hiányzik” – mondta a négyszeres világbajnok.

Marko a Sky Deutschland kérdésére megerősítette, el tudja képzelni Vettelt valamilyen vezetői szerepben: „Nem elképzelhetetlen, hogy egy ilyen pozícióban tér majd vissza. Volt egy beszélgetésünk vele ebben a témában, mely során világossá vált számomra, hogy alkalmas lenne rá. Megvan benne az ehhez szükséges potenciál, valamint a személyisége is alkalmassá teszi őt arra, hogy magasabb beosztásban dolgozzon.”

Marko hozzátette, hogy az F1 fenntarthatósági projektje is minden bizonnyal hízelgő lehet Vettel számára, aki abszolút támogatja az ilyesfajta iniciatívákat. A 2022-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon érezhető volt az a közhangulat, hogy egy megfelelő lehetőség és ajánlat esetén Vettel ismét Forma-1-es versenyző lehet, ám rendkívül sok versenyző ácsingózik F1-es ülésre, még egy négyszeres világbajnok számára is nehéz helyet találni a királykategóriában.
Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/