/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kovalainen: Okozunk mi még fejtörést a nagyoknak

2007. április 25. 19:01   |   Autoblog
címkék:  

A Renault fiatal újoncával az első verseny után senki sem volt elégedett. Szerencsére a szokásos szidást a finn jól viselte, és motivált maradt.

Heikki Kovalainen eddig a várakozásoktól elmaradva mindössze a világbajnokság tizedik pozícióját bitorolja. A finn ugyanakkor nem kongat vészharangokat. Elismeri, hogy nem úgy megy a szekér, ahogy kellene, de ugyanakkor tisztában van azzal, hogy ez nem kizárólag személyes felelőssége.

“Az autó teljesítménye nem közelíti meg az optimálist. Az első verseny különösen szíven ütött, azóta már érzek némi fejlődést. Persze, én sem így képzeltem el a bemutatkozásomat, de ilyenkor is optimistán kell gondolkodni. Ausztrália után nagyon iparkodtam, hogy megközelítsem csapattársam teljesítményét. Úgy érzem, hogy fejlődtem, és a következő versenyeken még tovább szeretnék javítani a teljesítményemen.” – fejtette ki véleményét Kovalainen, majd folytatta – “Ausztráliában minden ellenem dolgozott. Malajziában már sokkal jobban mentek a dolgok, és meg is szereztem első pontomat, az időmérőn legyőztem Fisichellát. Bahreinben sajnos csak a kilencedik helyen értem célba, viszont számos párharc részese voltam. Megmutattam, hogy nem hagyom magam könnyen megelőzni. A Nick Rosberggel vívott küzdelem a GP2-re emlékeztetett. Sokat profitáltam az első három futamból. A jóból és a rosszból is nagyon sokat tanultam.”

A finn nagyon magabiztosnak tűnik, legalábbis a nyilatkozataiból nem egy megrendült egyéniség köszön vissza, hanem egy felelősségteljesen gondolkodó, konkrét célokkal rendelkező ember. “Sokkal többet kell tennünk azért, hogy behozzuk a lemaradásunkat. Én személy szerint,  rengetegszer konzultálok a versenymérnökömmel, és a technikai szakemberekkel. Mindent megmozgatunk, hogy gyorsabbá varázsoljuk az autót. A csapat két világbajnoki címet szerzett sorozatban, ezért nem lehet kétséges, hogy ismét visszajut az őt megillető helyre. A következőkben megmutatjuk, hogy mire vagyunk képesek. Én optimista vagyok, és biztos abban, hogy a csapat újjáéled. Ezért dolgozik mindenki.”

A szavak után a Renault-nak még jó néhány futam a rendelkezésére áll, hogy bizonyítson.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/