/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Marko figyelmeztet: Verstappen még ennél is jobb lesz

2023. december 02. 09:32   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen idén egy rendkívül domináns Forma-1-es szezont futott, és immár 54 futamgyőzelemmel egyedül áll a harmadik helyen az örökranglistán. Dr. Helmut Marko a Red Bull csapat tanácsadója azonban arra figyelmeztetett, hogy a holland még nem érte el a csúcsot, és még ennél is jobb lesz.

Marko arra figyelmeztetett, hogy Max Verstappen még nem érte el a teljesítményének a csúcsát, annak ellenére, hogy idén a valaha volt legdominánsabb szezont produkálta a Forma-1 történetében.

A holland világbajnok versenyző 22 versenyen 19 futamgyőzelmet húzott be , és megszerezte zsinórban harmadik világbajnoki címét mindössze 26 évesen.

Az idei 19 alkalomból, amikor Verstappen diadalmaskodott, akkor elég ritkán akadt kihívója vagy bármi féle kihívása a győzelemért, mivel szinte minden egyes alkalommal ellentmondást nem tűrő versenytempót mutatott be a futamgyőzelmekhez vezető úton.

Verstappent mostantól már csak Lewis Hamilton és Michael Schumacher előzi meg az örökranglistán már ami a futamgyőzelmek számát illeti.

Amikor a Sky Sports Germany megkérdezte, hogy miben fejlődött idén Verstappen, Marko azt válaszolta: “Minden területen. Az abszolút győzni akarásában.”

“Minden helyzetben képes a végletekig elmenni. Amint megtudja, hogy egy incidensért büntetés járhat, 10 másodperccel növeli az előnyét, hogy így is biztosan első legyen. Egyszerűen azonnal nyer egy másodpercet körönként. És ezt tisztán és könnyedén teszi meg.”

“Határozottan és jól bánik a gumikkal. Max hihetetlenül keményen és a határon tud vezetni anélkül, hogy túlterhelné a gumikat. Szinte olvassa a gumik viselkedését” – folytatta Marko.

“Ez ismét így történt az Abu Dhabi időmérőn is, ahol ismét egy lépéssel tovább ment, mint azt mindenki várta. Ezért gondolom, hogy még nem értük el a csúcsot az ő teljesítménye tekintetében.”

Marko szerint, azonban még mindig van miben fejlődnie Verstappennek.

“Amikor az autó nem egészen az ő ízlése szerint teljesít, akkor egy kicsit türelmetlenné válik” – mondta.

Marko elismeréssel szólt a Red Bull beállításairól, valamint a Hondáról, amely a csapat jelenlegi erőforrását építette.

“Verstappen nagyon magabiztos, de már nem harcol mindenáron, csak, amikor kell, mégis csak egyre gyorsabb, és jól kezeli az egész autót” – fogalmazott Marko.

“Magunkra koncentrálunk, és gondoskodunk arról, hogy jövőre minél több versenyt nyerjünk” – zárta gondolatait a Red Bull tanácsadója.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/