/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mick Schumacher fontos beismerése

2023. augusztus 30. 10:18   |   Autoblog
címkék:  

Mick Schumacher elismerte, hogy “fogy az idő”, hogy 2024-ben biztosítsa a Forma-1-es ülését és visszatérését. 24 évesen nem lenne katasztrófa, ha még egy szezont kihagyna, de Schumacher bizonyítani szeretne.

A német tavaly elvesztette állandó helyét a rajtrácson, amikor a Haas úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, helyette inkább Nico Hülkenberget szerződtették, akinek most újabb szerződést adtak. Mivel Schumacher a sportágtól való távozással nézett szembe, elfogadta a Mercedes tartalékos szerepkörre vonatkozó ajánlatát, de már nagyon vágyott arra, hogy újra teljes munkaidős ülést kapjon.

295821158_1196601884465083_3630444317393160138_n

Kilenc futammal a vége előtt elérkezik a szezon azon szakasza, amikor a csapatok a jövőbe tekintenek. Sok csapat már most leállítja a 2023-as autójának fejlesztését, és inkább a jövő évi versenyzőkre koncentrálnak, hiszen nem csak a jövő évi autókat kell rendbe rakni. A 2024-es év az F1 közelmúltjának egyik legcsendesebb szakasza lesz, mivel úgy tűnik, hogy számos csapat már rendezte a terveit. A Haas megerősítette, hogy Hulk és Kevin Magnussen is marad náluk 2024-re, míg a Red Bull, az Alpine, a McLaren, az Aston Martin és a Ferrari legalább a következő szezon végéig szerződtette pilótáit.

Így a Schumacherhez hasonló versenyzők azon tűnődnek, hogy hol kaphatnak szabad helyet. A legkérdőjelesebb helyek Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Zhou Guanyu és Yuki Tsunoda ülései lennének, akiknél kétséges, hogy jövőre is ugyanannál a csapatnál maradnak-e, de egyik sem reaális opció Schumacher számára. Ha a Mercedes elveszítené Hamiltont, nem valószínű, hogy egy viszonylag tapasztalatlan pilótának adnák az ülést, míg az AlphaTaurihoz való költözés ugyanilyen valószínűtlennek tűnik.

„Az idő fogytán van. Egyelőre nem tudok semmit sem mondani. Még mindig dolgozom. Kicsit fogy az idő, de nem kell sietni” – mondta Mick a Sky Sports Germany-nak.

24 évesen nem lenne katasztrófa, ha még egy szezont kihagyna, de Schumacher, mint olyan versenyző, akinek van mit bizonyítania, kétségtelenül szeretne minél hamarabb visszatérni. Lehetőség adódhat a Williamsnél, amennyiben a grove-i alakulat úgy dönt, hogy elválnak útjaik Logan Sargeanttől.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/