/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nemzetek Ligájától a Viva Las Vegasig

2023. november 23. 07:28   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen győzelme korántsem volt egyértelmű a Las Vegas-i Nagydíjon, a háromszoros világbajnoknak ezúttal meg kellett harcolnia a futamgyőzelemért. Verstappen a hétvége kezdetén nem volt elragadtatva a Las Vegas-i körítéstől, a nyitóceremónián például bohócnak érezte magát. Később 99%-ban show-nak és csupán 1%-ban nevezte versenynek az új helyszínt. Az időmérő edzést követő sajtótájékoztatón még tovább ment, […]

Max Verstappen győzelme korántsem volt egyértelmű a Las Vegas-i Nagydíjon, a háromszoros világbajnoknak ezúttal meg kellett harcolnia a futamgyőzelemért.

Verstappen a hétvége kezdetén nem volt elragadtatva a Las Vegas-i körítéstől, a nyitóceremónián például bohócnak érezte magát. Később 99%-ban show-nak és csupán 1%-ban nevezte versenynek az új helyszínt. Az időmérő edzést követő sajtótájékoztatón még tovább ment, amikor az utcai versenypályákról kérdezték a pilótákat. Verstappen ekkor egy focis hasonlattal állt elő, melyben Monacót a Bajnokok Ligájához, Las Vegast pedig a Nemzetek Ligájához hasonlította.

Verstappen a második rajtkockából kezdhette meg a futamot, melyen sokáig nem volt evidens a győzelme, azonban végül sikerült behúznia a versenyt. A leintést követően már Elvis Presley Viva Las Vegas című nótáját énekelte a csapatrádión, a verseny utáni interjúkban pedig már teljesen más kontextusban beszélt Vegasról.

„Arra számítottam, hogy jó verseny lesz. Ahogy korábban mondtam, hosszú egyenesek és lassú kanyarok alkotják a pályát, ahol nem veszítünk sok leszorítóerőt, így ezzel nem volt probléma. A mai nap izgalmas volt, ez minden, amit el szeretnék mondani. Remélem mindenki élvezte a versenyt. A DRS hatása is jó volt, ami még izgalmasabbá tette a küzdelmet” – mondta Verstappen a verseny után.

A futamot követően Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is pozitívan beszélt a Las Vegas-i pályáról: „Úgy gondolom, a pálya jól teljesített, a csúszós aszfalt pedig még inkább megdolgoztatta a versenyzőket. Néhány onboard felvételnél be kellett csuknom a szemem néhány pillanatra, az újraindítás hideg gumikon pedig különösen izgalmas volt. Ahogy Vegas a Forma-1-et üdvözölte, a körülöttünk lévő izgalom és az új közönség a Forma-1 részévé fog válni, ami nagyszerű dolog.”

Jolyon Palmer, korábbi Forma-1-es versenyző szerint nem volt túl szerencsés Verstappen kritikája, amit Las Vegassal kapcsolatban fogalmazott meg a hétvége első részében: „Hogy őszinte legyek, a hétvége előtt és közben tett kijelentései és negativitása nagyon kellemetlen volt. Azt szoktuk mondani, hogy a puding próbája az evés, a puding pedig egész finomra sikeredett. Szerintem ez volt a szezon legjobb versenye, de minden bizonnyal ott van a legjobbak között. A lelátókon is népes közönség gyűlt össze.”

„Érdemesebb lenne a verseny után véleményt alkotni egy helyszínről. Nem mondhatod az egyik percben azt, hogy ha Monaco a Bajnokok Ligája, akkor ez a verseny csak a Nemzetek Ligája, 50 körrel később pedig már a Viva Las Vegas-t énekled” – tette hozzá Palmer.

A verseny után Lewis Hamilton is üzent Verstappennek: „Nem vártam, hogy ennyire jó lesz ez a pálya. Körről körre jobban élveztem, a versenyt pedig imádtam, nagyon sok előzési lehetőség van a pályán. Aki csak negatív formában nyilvánult meg és azt mondta, hogy minden csak a show-ról szól, az tévedett.”

 

Fotó: Red Bull Content Pool

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/