/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nico Rosberg: Versenyzőként nem mondhattam mindig igazat

2023. szeptember 08. 09:02   |   Autoblog
címkék:  

Nico Rosberg elmondta, hogy komolyan dühösnek és megbántottnak érezte magát, miután a 2014-es Bahreini Nagydíjon Lewis Hamilton mögött a második helyen végzett.

A “sivatagi párbajnak” nevezett szezon eleji csata az elkövetkező év sorsát határozta meg, és Hamilton legyőzte Rosberget a bajnoki címért. A bahreini győzelem volt a második Hamilton négy egymást követő diadalában, amivel a Spanyol Nagydíj után átvette a bajnoki vezetést, és bár Rosberg visszavette azt, Hamilton az utolsó hét nagydíjból hatot megnyert, és ezzel bebiztosította második bajnoki címét.

A futam csak egy rövid előjel volt arra, hogy mi következik, és Rosberg elismerte, hogy bár Bahreinben a második helyen végzett, dühösnek és megbántottnak érezte magát, amiért kikapott egykori gokartos riválisától.

„Emlékszem magamra Bahreinben. Azt mondtam a verseny után, hogy wow, ez volt a legszórakoztatóbb verseny, amit valaha éreztem. De valójában ez a lehető legtávolabb állt az igazságtól. A valóság az, hogy komolyan dühös voltam, fájt, hogy Lewis mögött másodikként értem célba, egyáltalán nem élveztem a versenyt. Versenyzőként mindig egy kicsit hollywoodinak kell lennünk. Nyilvánvalóan nem mondhatod mindig az igazat, mert különben visszafelé sül el” – mondta a Sky Sports F1 podcastjának.

6

Rosberg azután tért rá a témára, hogy a Ferrari pilótáinak monzai formájáról beszélt, ahol Charles Leclerc szoros csatát követően Carlos Sainz mögött végzett. Leclerc utólag jót mondott a csatáról, de Rosberg elgondolkodott azon, hogy ez mennyire volt őszinte.

„Néztem Charlest, épp csak megverte a csapattársa, aki egyszer le is vitte a pályáról. Charles meg csak annyit mondott, hogy ez jó móka volt. Boldog napon vagyunk túl, sörözhetünk Carlosszal. Egyből eszembe jutott, hogy ez igaz? Vagy csak Nicót játszik? És az ellenkezőjét mondja annak, amit érez. De szerintem elég őszinte volt. Ebben az esetben úgy vélem, hogy kicsit túl kedves srác. Már a stratégián is vesztett, sőt, az előző nap is alulmaradt azzal, hogy megengedte a csapatnak, hogy a kvalifikáció végén kétszer is Carlosnak adják a slipstreamet, ahelyett, hogy megosztották volna. Talán tényleg csak túl kedves srác, bár ez túl szép lenne.”

Borítókép és képek: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/