/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Norris szerint idén vezetett eddig a legjobban

2023. december 21. 11:39   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris erős Forma-1-es szezont teljesített, miután a McLaren sikeresen fejleszteni tudta az autóját év közben, és ezzel felléptek az élmezőny csapataival egy szintre.

A McLaren versenyzője kijelentette, hogy az idei szezonban teljesített az eddigi legjobb formájában mióta bekerült a Forma-1-be.

A McLaren az erősorrendben eléggé hátul kezdte az idei szezont, mivel az idei MCL60-as kódjelű autójukkal nem sikerült elérni a várt fejlesztési célokat az év elején.

A sikeres fejlesztéseknek köszönhetően azonban a szezon során egyre feljebb lépkedtek a mezőnyben, Norris pedig az év első dobogós helyezését szerezte meg a hazai versenyén, Silverstone-ban.

Ez volt az első a hét dobogós helyezés közül, amit Norris idén szerzett, újonc csapattársa, Oscar Piastri pedig kétszer állhatott dobogóra.

A McLaren autója időnként a második leggyorsabb tűnt a domináns Red Bull RB19-e mögött, de futamgyőzelmet nem tudott szerezni a szezon során.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés

Még a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után nyilatozta Norris, hogy az egyik legjobb évének érzi az idei szezont.

“Azt hiszem, az elmúlt hat-hét versenyen elég közel voltunk a győzelemhez, hat második helyezésem volt idén, és mindannyiszor Max mögött értem célba, egyetlen másik versenyző mögött sem” – mondta.

“Szóval ezek közül bármikor, amikor valami rosszul sülhetett volna el a Red Bull számára, akkor mi tökéletes helyzetben voltunk” – folytatta.

“Brazília volt az egyik legjobb futamom. Úgy értem, lehet, hogy kívülről nem úgy tűnik, mert nem történt sok minden a futamon során, de a mindenki másnál gyorsabbak voltunk, és csak egy autó végzett előttünk, szóval az egy elég jó verseny volt. Így azt hiszem, a teljesítményemet nézve egyértelműen a legjobb voltam mióta bekerültem az F1-be” – zárta gondolatait a McLaren versenyzője.

Norris kiemelte, hogy kénytelen volt a vezetési stílusát a McLaren idei autójának a bonyolult viselkedéséhez igazítani. Ennek ellenére, a világbajnokságot végül a hatodik helyen zárta mindössze egy ponttal lemaradva a negyedik helyezett Fernando Alonso mögött.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/