/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Öt ok, amiért várjuk már a Magyar Nagydíjat

2023. július 14. 15:21   |   Autoblog
címkék:  

Minden Forma-1 rajongó számára különleges hónap a július, hiszen hosszú évek óta nyár közepén kerül megrendezésre a Magyar Nagydíj. A korábbi években Magyarország volt a világbajnokság utolsó állomása a nagy nyári szünet előtt, idén azonban változott a trend, ugyanis Magyarország után Belgium felé veszi az irányt a mezőny, és Spa-Francorchamps után kezdődik meg az F1-es pihenő.

Összeszedtünk öt okot, amik miatt már nagyon várjuk az idén 38. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjat, melyre – a futam napját illetően – már decemberben minden jegy elkelt.

Megszakadhat Verstappen győzelmi sorozata?

A Red Bull eddig mindent vitt – tízből tízet nyertek idén az energiaitalosok. Nyolc győzelem fűződik Max Verstappen neve mellé, míg kétszer Sergio Pérez álhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az idei erőviszonyokat tekintve a Hungaroringen esély mutatkozhat a riválisok számára, hogy legyőzzék a Red Bullt – persze, Verstappen formáját tekintve ez egyáltalán nem lesz gyerekjáték.

A mogyoródi pálya vonalvezetését legtöbbször Monte-Carlóhoz hasonlítják a versenyzők. A 2023-as Monacói Nagydíj időmérő edzését egészen biztosan nem felejtjük még el egy darabig, hiszen rendkívüli izgalmakat hozott a hercegségi kvalifikáció, ahol Fernando Alonso az utolsó pillanatban maradt alul Verstappennel szemben, így a spanyol versenyző csak a második rajtkockát szerezte meg.

Ez mindenképp jó előjel lehet a Magyar Nagydíj szempontjából, ahol várhatóan ismét erőre kapnak az Aston Martinok, de a Ferrari és a Mercedes is ott lehet az esélyesek között, emellett a rendkívüli fejlődési görbét leíró McLarent is érdemes lesz figyelni, habár meg kell jegyezni, hogy a Hungaroring vonalvezetése jelentősen eltér az előző kettő versenyhelyszíntől.

 

A meglepetésfaktor

A Magyar Nagydíjakon soha nincs hiány a meglepetésekből, szinte nem tudunk olyan versenyt felidézni az elmúlt évekből, ahol ne játszott volna szerepet a mogyoródi meglepetésfaktor. Több versenyző is a Hungaroringen szerezte meg első Forma-1-es győzelmét, legutóbb erre 2021-ben volt példa, amikor Esteban Ocon óriási meglepetésre, változó körülmények között aratta első F1-es diadalát. A dobogósok ráadásul idén is egy gyönyörű herendi trófeával gazdagodnak, ami minden kétséget kizáróan az egyik legkülönlegesebb serleg a versenynaptárban.

 

Daniel Ricciardo visszatér

Kedd délután hivatalosan is megerősítésre került, amit szinte már tényként kezelt a Forma-1-es sajtó: Daniel Ricciardo az Alpha Tauri színeiben tér vissza az F1-be, Nyck de Vriest váltva, akit menesztett a kisebbik Red Bull csapat. Megnyerő személyisége miatt Ricciardo sokak kedvence, így a rajongók többsége örül az ausztrál visszatérésének.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a csapatnál üdvözölhetem Danielt. Nincsenek kétségeink a képességeit illetően. Számos embert ismer a csapatnál, így könnyű és zökkenőmentes lesz a beilleszkedése. A csapat profitálni fog a tapasztalatából, egy nyolcszoros futamgyőztesről beszélünk. Ugyanakkor szeretnénk megköszönni Nycknek a csapatért tett erőfeszítéseit és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőt illetően” – mondta Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke.

Ricciardo szűkszavúan fogalmazva a következőket mondta: „Fel vagyok tüzelve, hogy a Red Bull család tagjaként térhetek vissza a pályára.”

 

Különjárattal a Hungaroringre

A Hungaroring közleményben jelentette be, hogy megállapodást kötöttek a MÁV-VOLÁN csoporttal, melynek értelmében közösségi közlekedéssel könnyen és rugalmasan megközelíthető lesz a mogyoródi versenypálya.

A Hungaroring közleménye alapján: „A Hungaroringgel kötött megállapodás értelmében a MÁV-VOLÁN-csoport a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a háromnapos versenyre: a MÁV-START gödöllői járatai KISS és FLIRT motorvonatokkal, a MÁV-HÉV járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volánbusz pedig ingyenes különbuszokat indít.”

„A jegyváltás megkönnyítése érdekében a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz érintett, menetrendszerinti járataira fixáras, egyútra vagy oda-vissza utazásra jogosító jegyet is bevezetnek.”

További információk ide kattintva, a MÁV-csoport weboldalán érhető el.

 

Brad Pitték Magyarországon folytatják a forgatást

Silverstone-ban kezdték forgatni a legújabb Forma-1-es filmet, melynek az egyik főszereplője Brad Pitt. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a filmben a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is szerepet vállal, és producerként segíti a film létrejöttét. A film forgatása a Magyar Nagydíjon folytatódik, Brad Pitték a különböző kategóriák edzései között gurulnak majd pályára. Érdemes lesz Budapest utcáin is nyitott szemmel járni a versenyhétvége ideje alatt, hiszen akár a kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas színésszel is összefuthatunk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/