/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Péreznek nem kell második hely ahhoz, hogy megtartsa a helyét – Horner

2023. október 26. 08:10   |   Autoblog
címkék:  

A küszködése időnként kérdéseket vetettet fel azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull esetleg megpróbálja megtalálni a módját annak, hogy felbontsa a 2024-ig szóló szerződését, és egy új versenyzőt ültessen a helyére. A találgatásokat ezen a téren tovább táplálták azok a feltételezések, miszerint a Red Bull hozzáállását az dönti majd el, hogy Perez a második helyen […]

A küszködése időnként kérdéseket vetettet fel azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull esetleg megpróbálja megtalálni a módját annak, hogy felbontsa a 2024-ig szóló szerződését, és egy új versenyzőt ültessen a helyére.
A találgatásokat ezen a téren tovább táplálták azok a feltételezések, miszerint a Red Bull hozzáállását az dönti majd el, hogy Perez a második helyen végez-e Verstappen mögött a világbajnokságban.


Christian Horner
 azonban ragaszkodik hozzá, hogy ez nincs így, és azt mondja, hogy bár a Red Bull semmit sem szeretne jobban, mint hogy Perez a második helyen végezzen a bajnokságban, a jövő évi ülése garantált, függetlenül attól, hogy mi történik a szezon hátralevő részében.

“Nincs ilyen fajta kötelezettsége” – mondta Horner arra a kérdésre, hogy Perez jövője a második helyezésen múlik-e.

A Red Bull csapatát ez külön motiválja, hiszen korábban nem voltak képesek erre. Még a Sebastian Vettel dominálta négy szezonban sem tudtak az év végén 1-2-ben végezni a bajnokságban. Erre az idén minden korábbinál nagyobb előnnyel rendelkező RB19-essel pedig meg lenne a lehetőség rá, viszont Pereznek kapkodnia kell magát, mivel az utóbbi időben rohamosan közeledtek rá a vetélytársak, különösen Lewis Hamilton.


“Soha nem végeztünk még első és második helyen a bajnokságban. Markkal [Webber] és Sebastiannal [Vettel] néhányszor végeztünk az első és a harmadik helyen, ahogyan tavaly Maxszel és Checóval is.”

“Szóval ezzel az autóval fantasztikus lenne, ha az első és második helyen tudnánk végezni egy ilyen szezonban, mint amilyenben eddig voltunk.”

“De nincs olyan kikötés Checónál, hogy a második helyen kell végezned, különben jövőre nem vezetheted az autót. Erről soha nem volt szó.”– mondta a Red Bull csapatfőnöke.

Bár Horner elmondta, hogy nincs kétség afelől, hogy Perez 2024-ben is a Red Bullnál marad, ezen túlmenően már a 2025-ös szezonra is figyelnek fél szemmel, ahol ahogy ő fogalmazott „nincsenek híján a lehetőségeknek”.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/