/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Privát beszélgetés vár Webberre

2011. július 11. 13:15   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke zárt ajtók mögött komoly elbeszélgetésre készül Mark Webberrel, miután az ausztrál elismerte, figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást a Brit Nagydíj záróköreiben.

Webber a vasárnapi verseny utolsó köreiben rendkívül közel került második helyen autózó csapattársához, Sebastian Vettelhez, a csapat azonban arra kérte őt, ne támadja a német versenyzőt, tartsa pozícióját.

Webber ennek ellenére mindent megtett azért, hogy megelőzze istállótársát, ezt a verseny utáni sajtótájékoztatón is elismerte, ahol kijelentette, nem tartja helyénvalónak, hogy a csapat megpróbálta lelassítani, éppen ezért nem is foglalkozott a Red Bull vezérkarának utasításaival.

A csapatot irányító Christian Horner elismerte, meglepte Webber viselkedése, és nem tartja okos döntésnek, hogy értékes pontokat kockáztatott a 34 éves versenyző. „Igen, meglepett. Hiszen végül is a csapat a legfontosabb, az egyéni érdekek pedig nem lehetnek nagyobb a csapat érdekeinél" – magyarázta a szakember. „Meg tudom érteni Mark frusztrációját, de ha fordított a felállás, akkor is ugyanez történik. Néhány éve ugyanez történt Törökországban Sebastiannal, a csapat szempontjából tehát semmi értelme annak, hogy kockázatos helyzetbe hozzuk autóinkat. Ráadásul láthattuk [Felipe] Massát és [Lewis] Hamiltont az utolsó kanyarban, ahol majdhogynem összeütköztek, tehát semmi értelme nem volt annak, hogy az utolsó néhány körben küzdeni hagyjuk őket."

„Mark nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta az utasítást és nem tett eleget a kérésnek."

Arra a kérdésre, hogy megdorgálják-e Webbert fegyelmezetlenségéért, Horner így felelt: „Ez olyasvalami, amit neki és nekem privát körülmények között meg kell vitatnunk." Horner hozzátette, kizárólag azért kérték arra versenyzőiket, hogy tartsák pozícióikat négy körrel a leintés előtt, mert nem akartak megkockáztatni egy esetleges balesetet. A szakember kijelentette, Webber a továbbiakban is harcolhat a győzelemért.

„Szabadon harcolhat a futamgyőzelmekért. Itt is az első rajtkockába kvalifikálta magát. Képes volt rá, meg volt a lehetősége a győzelemre. Nem jött össze neki, de továbbra is minden lehetőséget megadunk neki."

„A csapat álláspontját vasárnap reggel az összes mérnök előtt világossá tettem a versenyzők számára: a legfontosabb, hogy a csapat számára kedvező eredmény szülessen, hogy jó pozícióban lehessünk úgy az egyéni, mint a konstruktőri tabellán."

„Sebastian tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben, Mark pedig feljött a második helyre, és a csapat is nagyobb előnyre tett szert a konstruktőrök versenyében. Végül is a konstruktőri cím ugyanolyan fontos számunkra, mint az egyéni trófea, azzal pedig, hogy engedtük harcolni versenyzőinket az utolsó három körben, megkockáztattuk, hogy eldobunk magunktól 33 pontot."

„Ahogy láttuk korábban is, ez pokoli következményekkel járhat. Azt mondtuk magunkban, ‘rendben, addig a pontig engedtük versenyezni őket, három kör van még hátra’. Tehát úgy gondoljuk, helyes döntést hoztunk."

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/