/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rosberg merész állítása: nyerni tudna Verstappen ellen

2023. szeptember 11. 16:36   |   Autoblog
címkék:  

Nico Rosberg úgy véli, hogy fénykorában, azonos felszereltségi szint esetén ő is felvehette volna a harcot Max Verstappennel a bajnoki címért.

Rosberg ugyan már rég visszavonult az F1-ből, hiszen néhány nappal a Lewis Hamilton elleni 2016 végi világbajnoki győzelme után hagyta maga mögött a sportágat, de a német pilóta úgy véli, ha az F1-ben maradt volna, ő is szálka lehetett volna Max Verstappen szemében. A páros pályafutása csak rövid ideig fedte egymást érdemben, Verstappen ugyanabban az évben, amikor Rosberg megnyerte a bajnoki címet, a Red Bullhoz szerződött. Bár voltak izgalmas pályán zajló csaták a rövid közös idő alatt, amelyekből általában Verstappen került ki győztesen…

Az Olasz Nagydíj után a Sky F1 podcastjában Rosberget arról kérdezték, hogy szerinte hogyan boldogulna a 2023-as specifikációjú Verstappen ellen, azonos autókkal a legjobb formájában.

„Maxot Lewis [Hamilton] szintjére helyezném. Szóval én is így teljesítenék” – mondta Rosberg.

Miután ugyanazzal az autóval megverte Hamilton a 2016-os bajnoki címért folyó harcban, felvetették neki, hogy akkor az a véleménye, hogy szerinte azonos autókkal meg tudta volna verni Verstappent.

„Igen, szerintem így lenne. Ez a legjobb tippem.”

368514237_996968194785024_6217657779219053685_n

A podcast műsorvezetőjét, Matt Bakert és vendégtársát, Aldas-t is érdekelte az állítás, Baker szerint sok rajongó szívesen látná a csatát, ha Rosberg valaha is úgy döntene, hogy előbújik a visszavonulásból.

„Felejtsük el ezt a dolgot. Az már nagyon régen volt” – zárta le a témát Rosberg. Arra a kérdésre, hogy elvállalná-e a második ülést a Red Bullnál Verstappen mellett, a német versenyző így válaszolt: „Elfogadnám-e? Nem, mert nagyon elégedett vagyok azzal, ahol most tartok az életemben. De, ha olyan valaki lennék, mint Alex Albon… Nehéz, mert tudod, hogy egyszerűen nem lesz esélyed Max ellen, mert a világon senkinek sincs. Igen, neked van a legjobb autód, futamokat nyerhetsz és a legjobb csapatban lehetsz. De tényleg elfogadod, hogy olyan helyzetbe hozod magad, ahol második számú versenyző leszel? Ez egy olyan döntés, amit fel kell tenned magadnak. Míg valaki, mint például Daniel Ricardo, néhány évvel ezelőtt soha nem fogadta volna el ezt. Most olyan helyzetben van, ahol azt mondja: ‘Oké, figyelj, Max minden idők öt legjobbja közé fog kerülni, [Ayrton] Senna, [Michael] Schumacher, Hamilton, [Juan Manuel] Fangio mellett, és még mindig jó lenne visszatérni a Red Bullhoz, és elfogadni, hogy ott valószínűleg inkább a második számú versenyző leszek. Szóval ez rajtad, mint versenyzőn múlik. Én személy szerint nem tenném, mert annyi tapasztalati előnye van Maxnak abban a csapatban, hogy azt lehetetlen behozni.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/