/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

„Sajnos, amikor Michaelre gondolok, már nem reménykedek abban, hogy újra láthatom őt”

2023. december 26. 11:53   |   Autoblog
címkék:  

Közeledik annak a síbalesetnek a tizedik évfordulója, amely örökre megváltoztatta Michael Schumacher életét. Tíz év szinte teljes hallgatás, csordogáló információk az egészségi állapotáról, és mindenféle találgatások.

Schumacher állapotáról többek között Willi Weber, az egyik felfedezettje számolt be, aki annak idején a Forma-1-be segített neki, és aki a menedzsere lett. A menedzser fokozatosan eltávolodott a Schumacher-klántól, és ma már saját bevallása szerint Corinna, a hétszeres világbajnok felesége nem engedi, hogy meglátogassa egykori tanítványát.

Ennek ellenére az ügynök számos, az egykori német pilótával kapcsolatos kérdéssel tisztában van. Ezért is beszélt Schumiról ezekben a napokban.

„Sajnos, amikor Michaelre gondolok, már nem reménykedek abban, hogy újra láthatom őt. Tíz év után nincsenek pozitív hírek” – mondta Weber az Expressnek.

Weber még mindig az egykori bajnok barátjának tartja magát, de bántja, amiért nem ment el Grenoble-ba a kórházba, ahová a franciaországi incidens után került.

„Természetesen nagyon sajnálom és szemrehányást teszek magamnak emiatt. Meg kellett volna látogatnom Michaelt a kórházban. Úgy éreztem magam, mint egy kutya a balesete után, nagyon nagy hatással volt rám. Természetesen az is bánt, hogy Corinna nem engedte, hogy többé kapcsolatba lépjek vele. De egy bizonyos ponton el kellett szakadnom Michaeltől.”


Fotó: Paul-Henri Cahier/Getty Images

Az ügyvezető elárulta, hogy mindezek ellenére sokan még mindig őt hívták szóvivőnek, annak ellenére, hogy távolságtartás volt kettejük között.

„Még három-négy évvel később is megkérdezték tőlem az emberek, akik felismertek: ‘Te vagy Schumacher korábbi menedzsere, hogy van Michael? Ekkor felhagytam a magyarázkodással.”

Ez idő alatt Weber még egy könyvet is írt az élményeiről, ‘Benzin a vérben’ címmel. Ebben elmeséli, hogyan intézte a németek ügyeit. Mickkel, a hétszeres világbajnok fiával kapcsolatos tapasztalatait és az F1-es rajtrácsról való távozását kritikusan szemléli.

„Azt hiszem, Michael nagyon szerette volna a fiát a Forma-1-be vinni, és úgy menedzselni, ahogy én tettem vele. Ha én álltam volna Mick mellett, akkor ez a Haas csapatfőnök (Günther Steiner) nem járt volna ilyen rosszul, és Micknek máshol lett volna egy második esélye.”

Borítókép: Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/