/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Schumacher idei céljai

2011. február 20. 11:27   |   Autoblog
címkék:  

Bár nem óhajtott előzetes jóslatokba bocsátkozni csapata idei teljesítményét illetően, Michael Schumacher úgy gondolja, hogy a Mercedes futamgyőzelmet szerezhet, jóllehet a vb-címért még nem szállhat harcba 2011-ben.

A Mercedes GP vezetése az elmúlt hetekben többször is jelezte, hogy jelenleg egy átmeneti autóval tesztelnek, végső csomagjukat pedig csak a szezonnyitónak helyet adó Bahreini Nagydíjon mutatják be, amitől komoly előrelépést remélnek. Bár sokan úgy vélik, hogy a brackley-i bázisú alakulat idén sem fog maradandót alkotni a Forma-1-ben, Schumacher optimistábban látja a jövőt, jóllehet elárulta, hogy véleménye szerint a bajnoki cím egyelőre túl messze van.

„A cél még mindig az, mint amit hetekkel ezelőtt mondtunk: bízunk abban, hogy ezzel az autóval a dobogón lehetünk, és ha a dolgok jól alakulnak, akkor egy futamot is nyerhetünk idén" – mondta a hétszeres világbajnok, mikor a Mercedes idei célkitűzéseiről kérdezték a riporterek Barcelonában. „Ez (a futamgyőzelem) valószínűleg a maximum, amiről beszélhetünk, azonban nagyon nehéz megítélni a teljesítményünket a többiekével szemben jelen pillanatban, mert egy komolyabb javítócsomaggal érkezünk majd meg Bahreinbe."

Schumacher azonban elmondta, hogy teljes mértékben elégedett volt a mai napjával, ugyanis sikerült elegendő kört megtennie, és a délután folyamán egy teljes versenyszimulációt is végrehajtott, különösebb probléma nélkül.

„Egy nagyon jó napunk volt, és az mindenképpen megnyugtató, hogy sikerült probléma nélkül teljesítenünk egy teljes versenytávot illetve hogy minden a legnagyobb rendben alakult" – magyarázta a német versenyző, aki 90 kört teljesített pénteken.

Vasárnap Nico Rosberg lesz szolgálatban a Mercedesnél, majd a teszt utolsó napján, hétfőn ismét Schumacher veszi majd át a volánt Barcelonában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/