/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Schumacheré a pole, Webber indul az élről Monacóban

2012. május 26. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Michael Schumacher volt a leggyorsabb a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, azonban Mark Webber indulhat az élről a holnapi versenyen a német pilóta öthelyes rajtbüntetése miatt. Ezt még az előző versenyen kapta, amiért összeütközött Bruno Sennával Barcelonában.

A Mercedes hétszeres világbajnoka első gyors körével az ötödik helyen végzett a Q3-ban, majd egy fantasztikus kört összerakva, 80 ezreddel ugyan, de megverte Webbert, aki pályafutása során immáron másodszor indulhat az élről Monacóban. Schumacher csapattársa, Nico Rosberg sokáig az élen volt az utolsó etapban, mielőtt vissza nem csúszott a harmadik helyre, ám végül az első sorból, a második pozícióból várhatja a vasárnapi futam rajtját.

Lewis Hamilton a negyedik lett a McLarennel, Romain Grosjean előtt, aki fantasztikusan ment a Lotusszal, ám a középső etapban túl sok időt veszített utolsó mért körén, így már képtelen volt előrébb kerülni, pedig sokan arra számítottak, hogy ott lesz az első sorban. A Ferrari nem tudott harcba szállni az elsőségért. Fernando Alonso és Felipe Massa a hatodik, illetve a hetedik helyen végeztek, Kimi Räikkönen előtt, akitől szintén többet vártak.

A Spanyol Nagydíj győztese, Pastor Maldonado a kilencedik helyre hozta be a Williamst, ám csak a 19. pozícióból rajtolhat, miután egy tízhelyes rajtbüntetést kapott, amiért összeakadt Sergio Perezzel a délelőtti szabadedzésen. A Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel nem teljesített mért kört a Q3-ban.

Jenson Button nagy meglepetésre immáron zsinórban másodszor nem jutott be az utolsó etapba. A McLaren brit pilótája képtelen volt javítani idején a második etapban, így csak a 13. lett. Egy évvel azután, hogy egy komoly balesetet szenvedett a monacói időmérőn, Perez ismét összetörte autóját. A mexikói pilóta nekicsúszott a korlátnak az uszodánál, vélhetően egy műszaki probléma miatt. A Sauber versenyzője még megpróbálta behozni autóját a garázsba, ám menet közben az egyik gumiját elhagyta, így kénytelen volt megállni, ami miatt előkerült a piros zászló.

Perez csapattársa, Kamui Kobayashi szintén érintőre vette a célegyenes végi kanyart, azonban szerencsére autója nem sérült meg és folytatni tudta a körözést, majd a 12. helyre kvalifikálta magát. Jean-Eric Vergne is összetörte autóját. A Toro Rosso újonca az alagút utáni sikánban veszítette el autója felett az uralmát, és nekicsapódott a szalagkorlátnak, amit első vezetőszárnya és felfüggesztése bánt. Ezzel a 17. helyről indulhat, egy pozícióval csapattársa, Daniel Ricciardo mögül. Egyik Force India sem jutott be a Q3-ba, Nico Hülkenberg a 11., Paul di Resta pedig a 15. helyen végzett. Senna most sem tudta tartani a tempót Maldonadóval, és csak a 14. pozícióban landolt.

A kiscsapatok versenyzői közül Heikki Kovalainen bizonyult a leggyorsabbnak, a Caterham finn pilótája kis híján bejutott a Q2-be. Pedro de la Rosa is remekül ment a HRT-vel, beékelődött a két Marussia közé, és csak egy tizeddel volt lassabb Timo Glocknál.

F1Világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/