/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Százezres tömeg kísérte Jenson Button száguldását

2012. május 02. 14:36   |   Autoblog
címkék:  

Óriási sikerrel zárult a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége csúcspontjaként számon tartott Vodafone Belvárosi Nagydíj, ahol Jenson Button, 2009-es Forma-1-es világbajnok, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája mellett a Hungaroring hazai sztárjai is bemutatták tudásukat a különleges belvárosi futamon, melyet a közmédia is közvetített.

A Bazilika és a Parlament között külön erre az alkalomra kiépített versenypálya mentén közel százezer érdeklődő követte nyomon a versenyautók dübörgését és szikrázó napsütésben, igazi nyárias hangulatban lehetett szemtanúja az év egyik legizgalmasabb budapesti utcai programjának. A Forma-1-es futamot a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Diego Massidda nyitotta meg köszöntőbeszédével, melyet a Vodafone McLaren Mercedes csapat versenyzőjének és a Hungaroring sztárjainak, így a rally, WTCC és Lotus Ladies sorozat pilótáinak különleges bemutatója felváltva követett.

A vártnál is több érdeklődő látogatott el a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége utolsó napján megrendezett Vodafone Belvárosi Nagydíjra, amit az m1 és a Kossuth Rádió élőben is közvetített. A közmédia 24 operatőrt, 35 alkotói stábtagot, 10 műsorvezetőt és 10 szerkesztőt, azaz összesen 160 főt vezényelt a helyszínre, valamint 38 különféle típusú kamerát, négy közvetítő kocsit és egy látványstúdiót vetett be a helyszínen, hogy azok is élvezhessék a háromórás autó-motor sport parádét, akik nem tudtak kilátogatni a fesztiválra. Így az odalátogató közel százezer fesztiválozó mellett az egész országnak lehetősége nyílt arra, hogy május elsején délután a belvárosi sebességrekord megdöntésének szurkolhasson.

A várakozásokhoz mérten a nézőknek nem kellett csalódnia: Jenson Button három ízben is végigszáguldott az 1,6 kilométer hosszú versenypályán, megközelítve a 270 km/órás sebességet. A 2009-es Forma-1-es világbajnok emellett különleges látványelemekkel is elkápráztatta a nézőket amikor a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca kereszteződésében többször is a gumikat csikorgatva pörgette meg Vodafone McLaren Mercedes versenyautóját.

„Nagy öröm volt számomra Budapest belvárosában egy ilyen nagyszabású és különleges programokat felvonultató fesztiválon részt venni" – mondta el Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája. „Nagyon élveztem a délutáni futamot, amit nemcsak az tett különleges élménnyé, hogy a megszokott Forma-1-es versenypályáktól eltérő helyszínen, gyönyörű épületek között autózhattam, hanem az is, hogy olyan sebességgel száguldhattam végig Budapest belvárosában, amire eddig tudomásom szerint csak a Vodafone megújult hálózata volt képes."

Az eseményt záró ceremónián megtörtént a nagy találkozás is Jenson Button és a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott tagjai között, amikor Hosnyánszky Norbert és Szívós Márton búcsúzóul egy, a válogatott által dedikált labdával erősítette meg meghívásukat Jenson Button felé a londoni olimpia döntő meccsére.

A programsorozat honlapján a Vodafone nem mindennapi élő közvetítéssel lepte meg a rajongókat. A http://www.kezdjelvalamiujat.hu/ oldalra látogató több tízezer magyarnak és számos külföldi felhasználónak lehetett része abban az egyedi élményben, melyet csak az online közvetítések során élhettek át a nézők: a Vodafone stábja kamerát szerelt a Vodafone McLaren Mercedes autóba, 360°-os panorámaképet adott és levegőből is közvetítette a Vodafone Belvárosi Nagydíjat egy különleges szerkezet segítségével.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/