/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Toto Wolff elárulta a korábbi Max Verstappen-Mercedes tárgyalások részleteit

2023. szeptember 16. 16:09   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff elárulta, hogy “kezdeti” tárgyalásokat folytatott Max Verstappennel arról, hogy junior pilótaként csatlakozzon a Mercedeshez, de az akkoriban elérhető F1-es fejlődés hiánya miatt inkább a Red Bullt választotta.

A Mercedes a Lewis Hamilton és Nico Rosberg párosításával a turbóhibrid korszak első éveiben uralta a sportágat, de Verstappen végül a sportág valaha volt legfiatalabb pilótája lett, amikor a Red Bull mellett döntött, és a 2015-ös szezonra a Toro Rossóhoz csatlakozott. Akkoriban még csak egy szezonnyi autóversenyzés volt a háta mögött, miután a gokartozásból kilépett, de Verstappen a Red Bullhoz való csatlakozása után katapultált a nagybetűs életbe – kihagyva ezzel a junior pilóták számára jól kitaposott GP3-as és GP2-es (ma F3 és F2) utat.

Wolff elárulta, hogy a Mercedes a megbeszélések részeként felajánlott Verstappennek támogatást a juniorok között és egy Forma-2-es ülést. Verstappen mérlegelte a lehetőségeit, és rájött, hogy a Mercedesnél rövid távon nincs lehetősége arra, hogy a Mercedesnél a legfelsőbb szintre jusson.

„Max nagyon jó volt a gokartban, jó volt az F3-ban, és egyértelmű volt, hogy hatalmas tehetség. Beszéltünk velük a kezdeti fázisokban, és jó alakultak a dolgok Josszal és Max Verstappennel. De egyértelmű volt, hogy nem tudtunk neki helyet adni, mert ott volt Nico és Lewis nekünk, felajánlottuk a támogatásunkat az F2-ben, de mivel a Red Bull fel tudta ajánlani nekik az AlphaTauri ülését, vagy annak idején a Toro Rossoét, így Max mellettük döntött” – mondta Wolff az F1 Beyond the Grid podcastnek.

Rosberg 2016 végén alapjaiban rengette meg a Mercedes csapatát, amikor a világbajnoki cím megnyerése után hirtelen úgy döntött, hogy visszavonul a sportágtól, így Wolffra hárult a feladat, hogy új pilótát találjon. Szerződtette Valtteri Bottast a Williamstől, aki a következő öt szezonban Hamilton partnere volt, a Mercedes csapatfőnökét arról kérdezték, hogy Verstappen talán másképp döntött volna, ha tudja, hogy egy évvel később egy Mercedes-ülés várhat rá.

„Nos, talán. De tudod, ha és amikor – ha tudnám, hol áll a tőzsde jövőre, akkor döntenék, hogy befektetek-e vagy sem. Nagyon boldog és gazdag emberek lennénk, ha tudnánk, mi történik 12 hónap múlva.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/