/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Toto Wolff: „Nem akarok 2026-ig várni, hogy elkapjuk a Red Bullt”

2023. december 22. 09:09   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes csapata előtt hatalmas feladat tornyosul, hogy utolérje és meg is előzze a Red Bullt, Toto Wolff pedig arra törekszik, hogy ez a folyamat ne a 2026-os szabálymódosításig tartson.

Toto Wolff felszólította a csapatát, hogy ne a Forma-1 szabályainak 2026-os megváltozásáig várjon arra, hogy kihívója lehessen a Red Bullnak.

2023-ban a Red Bull 22 futamból 21-et megnyert, és 860 pontot szerzett a konstruktőri világbajnokságban, miközben a Mercedes 2011 óta először maradt győzelem nélkül, és mindössze 409 pontot szerzett, amivel a második helyen végeztek.

Az „Ezüst Nyilak” egy hagyományosabb konstrukcióra váltottak év közben, amely a 2024-es W15-ös autó alapjául szolgál majd.

A Mercedes egyike azon csapatoknak, köztük a Ferrarinak, a McLarennek és az Aston Martinnak, amelyek reménykednek abban, hogy lefaraghatnak a Red Bull előnyéből, és a csapatfőnök szeretné biztosítani, hogy a 2024-es és a 2025-ös év se legyen előre leírható.

“Aki a legjobb munkát végzi, az fog nyerni, és ha valaki sokkal jobb munkát végez, mint mindenki más, akkor 21 futamot nyer, és ezt nem lehet megakadályozni” – mondta Wolff.

“Nekünk, a Ferrarinak és az összes többi csapatnak jobb munkát kell végeznünk, hogy felvegyük a versenyt a Red Bull-lal, és ha nem tudunk változtatni, akkor az emberek azt fogják mondani a futamok előtt, hogy úgyis tudják már a végeredményt” – folytatta.

“Ez történt velünk Lewisszal pár évvel ezelőtt, ezért egyszerűen jobb munkát kell végeznünk. Nem akarok 2026-ig várni” – jelentette ki határozottan a Mercedes csapatfőnöke.

A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner szerint nehéz lesz még egyszer ugyanilyen domináns szezont produkálniuk, mint idén és jövőre szorosabb küzdelemre számít a világbajnoki címekért.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/