/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új partner a BMW Sauber F1 csapatnál

2008. január 13. 10:31   |   Autoblog
címkék:  

Az új, BMW Sauber F1.08 jelű versenyautó hivatalos bemutatása január 14-én lesz. Az eseményt online közvetítik !

A BMW Sauber F1 Team a 2008-as szezonnak egy új műszaki partnerrel fut neki: a jövőben együttműködik a csapattal a T-Systems, a Deutsche Telekom üzleti ügyfeleket kiszolgáló márkája. A cég logója az új versenyautó, a BMW Sauber F1.08 pilótafülkéjének mind belső, mind külső felületén, az autó orrán és természetesen a csapat ruházatán, illetve a pilóták bukósisakján is megjelenik majd.


Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója szerint a legfejlettebb IT és telekommunikációs megoldások már nélkülözhetetlen részét képezik az autóversenyzésnek. A T-Systems már ki is épített egy szélessávú adatkábelt, hogy összekösse a csapat Münchenben és Hinwilben lévő központjait. Egy rádiófrekvenciás azonosításon (RFID) alapuló alkatrész logisztikai rendszer pedig tesztelés alatt van, amely az összes alkatrész típusának és helyének meghatározásában segíti majd a csapatot a világ bármely pontján. További, például az adatbiztonsággal kapcsolatos kutatási és fejlesztési projektek is folyamatban vannak, illetve olyan, az alkatrészek szervizidejét tároló rendszereket is terveznek, amelyek segítik optimalizálni az alkatrészek használati idejét.

A T-Systems a szponzorációs együttműködésben olyan lehetőséget lát, amelyben extrém körülmények között kutathatja és fejlesztheti megoldásait.


A BMW és a T-Systems már évek óta együttműködik a versenypályákon kívül: a T-Systems segített kidolgozni olyan rendszereket, mint a BMW TeleServices, amely segíti az adatcserét egy esetleges elakadáskor az autó és a szerviz között. A BMW ezen kívül a T-Systems forgalmi információs rendszerét, a TMCpro-t használja saját, a sorozatgyártású autókban használatos Connected Drive elnevezésű, az autók közötti kommunikációt szolgáló technikájához.

Az új, BMW Sauber F1.08 jelű versenyautó hivatalos bemutatása január 14-én lesz a müncheni BMW Weltben. Az eseményt online közvetítik a csapat honlapján, a www.bmw-sauber-f1.com címen. Az élő tudósítás közép-európai idő szerint déli 12 és 12.30 óra között lesz, kb. 14.30-tól egy, a bemutatóról készült film is látható lesz a honlapon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/