/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újságíróból F1-es biztos

2023. november 13. 09:53   |   Autoblog
címkék:  

Rencken hosszú ideig meghatározó tagja volt az F1-es médiának, munkásságát nagy elismerés övezte, a 2023-es szezon kezdetét követően viszont néhány versenyhétvége után új vizekre evezett, ami azt is jelenti, hogy többé nem tagja a médiás csapatnak. Néhány hónappal ezelőtt Rencken tanácsadóként csatlakozott az FIA-hoz, ahol közvetlenül Mohammed Ben Sulayem elnökkel dolgozik. Az Autosport jelentése szerint […]

Rencken hosszú ideig meghatározó tagja volt az F1-es médiának, munkásságát nagy elismerés övezte, a 2023-es szezon kezdetét követően viszont néhány versenyhétvége után új vizekre evezett, ami azt is jelenti, hogy többé nem tagja a médiás csapatnak. Néhány hónappal ezelőtt Rencken tanácsadóként csatlakozott az FIA-hoz, ahol közvetlenül Mohammed Ben Sulayem elnökkel dolgozik.

Az Autosport jelentése szerint Rencken azonnali hatállyal átkerül új, biztosi pozíciójába, és továbbra is Mohammed Ben Sulayem FIA elnöknek tartozik beszámolási kötelezettséggel. A korábbi újságíró a Forma-1 fejlesztéseit célzó intézkedések kidolgozásáért és bevezetéséért lesz felelős az FIA oldaláról.

Rencken továbbá az új Concorde-egyezmény kereteinek kidolgozásában és tárgyalásában is részt vesz majd, mely a legfontosabb dokumentum a Forma-1 működése kapcsán, hiszen ebben rögzítik a sport gazdasági működésének alapköveit is.

Ben Sulayem a bejelentést megelőző hetekben a következőket mondta: „Ez nem egyemberes műsor, mindig együttműködőm a csapatommal. Hat hónappal ezelőtt még azt mondtam volna, hogy nincs meg a szükséges csapat a Concorde-egyezmény tárgyalásához. Nagyon erős a műszaki osztályunk, de amikor tárgyalásokat kell folytatni, az nem a műszaki emberek dolga, ők például az erőforrással és annak hangjával foglalkoznak.”

„Most elmondhatom, hogy a kereskedelmi oldalt tekintve is remek csapatom van, ami egy jó kiindulási pont. Nem ég a ház, az új Concorde-egyezménynek pedig mindhárom felet (FIA, FOM és csapatok) tekintve fairnek kell lenni. Akkor leszünk elégedettek, ha ezt teljesíteni tudjuk” – tette hozzá az FIA elnöke.

Az F1-es biztosi pozíció létrehozása egyébként korábban, még Jean Todt regnálása idején is felmerült, azonban akkor nem valósultak meg ezek a tervek. Todt úgy gondolta, hogy lehetetlen megfelelő embert találni erre a pozícióra, ráadásul nonprofit szervezetként az FIA meg sem tudna fizetni egy valóban potens jelöltet.

Korábban Jean Todt így nyilatkozott az F1-es biztosi pozícióról: „Olyasvalakit kell találnunk, aki az idejét nem sajnálva, teljes erőbedobással, szinte ingyen dolgozik. Ez bonyolulttá teszi a kiválasztást, de jó helyzetben vagyunk. Én inkább várok néhány hónapot a megfelelő profillal rendelkező személy megtalálásával, nem szeretném elkapkodni a pozíció betöltését.”

Végül Todt idején nem jött létre a biztosi pozíció, ugyanis a korábbi FIA elnök úgy érezte, hogy Bernie Ecclestone regnálása alatt nem szükségszerű, hogy alkalmazzanak valakit ebben a pozícióban.

 

borítókép:


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/