/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vajon látjuk-e még a forma-1-ben Mick Schumachert?

2023. november 24. 13:59   |   Autoblog
címkék:  

Továbbra is azért küzd, hogy beteljesítse álmát, a nagy diadalokat arasson a Forma-1-ben. A korábban az egyik legnagyobb tehetségnek tartott pilóta, Mick Schumacher új szerződést kötött a Mercedesszel.

A 24 éves versenyző édesapja, a Forma-1-es legenda, Michael Schumacher eredményeire szeretne építeni. Csapatánál tartalékversenyző státuszban marad, miközben az Alpine színeiben versenyez a FIA World Endurance Championshipben.

Micknek tehát két szerepet kell összeegyeztetnie. Michael Schumacher fia újabb szezonra meghosszabbította teszt- és tartalékversenyzői szerződését a Mercedes Forma-1-es csapatával. Ami első ránézésre jelentéktelen szerepnek tűnhet az elsődleges pilóták, Lewis Hamilton és George Russell árnyékában, az a német karrierje szempontjából fontos lépés.

Ráadásul a Mercedesszel kötött megállapodás Schumacher részéről prioritást élvezett. Az ok egyszerű: Mick még mindig nem mondott le a Forma-1-es álmáról. Annál is inkább fontos, hogy teszt- és tartalékversenyzői szerepkörén keresztül tartja a kapcsolatot a csapatvezetéssel, aminek köszönhetően folyamatosan utazik a legnépszerűbb autósport-osztály versenyeire, és folyamatosan jelen van a paddockban.

Miután állandó versenyzőként nem jött össze az újabb szezonra való visszatérés, a német 2025-ben újra meg akarja próbálni. Az elmúlt 12 hónapban a Mercedesnél szerzett tapasztalatai mellett most értékes gyakorlatot kell szereznie a volán mögött is. Ezért indul majd a WEC-futamokon.

Nem Schumacher lenne az első pilóta, aki szünet után visszatér a Forma-1-be. A jelenlegi F1-es pilóták közül Alexander Albon 2022 eleje óta a Williamsnél versenyez, miután évekkel korábban távozott a Red Bulltól.

Mick is egy ilyen forgatókönyv megismétlődésében reménykedik, a Haas csapatát 2022 végén hagyta el.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/