/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vettel az esetleges visszatérésről: nem tudom megadni az álomválaszt

2023. október 13. 08:46   |   Autoblog
címkék:  

Sebastian Vettel elhessegette a Forma-1-es visszatérésről szóló híreket, mondván, nem azért döntött úgy, hogy visszavonul a sportágtól, hogy aztán egy évvel később ” visszavonja”.

Hónapokig tartó találgatások után Vettel a 2022-es szezon közepén döntött úgy, hogy elég volt, a szezon végén visszavonul. Szinte az első pillanattól kezdve az esetleges visszatéréssel kapcsolatos kérdések kísérték, amit a német sosem zárt ki, mondván, hogy “soha ne mondd, hogy soha”. A 36 éves versenyző 11 hónappal az utolsó futama után néhányszor megjelent a paddockban, ami arra enged következtetni, hogy a visszatérés a küszöbön állhat.

Bár a menedzseri szerepvállalás a legelterjedtebb pletyka, Vettel korábbi főnöke, Helmut Marko nem hiszi, hogy Vettel Forma-1-es versenyzői napjai “véget értek”.

„Szerintem a versenyzői pályafutása még nem ért véget számára” – mondta a 80 éves szakember a ServusTV-nek a múlt hónapban.

Vettel azonban cáfolta az F1-es rajtrácsra való visszatérésről szóló híreket.

„Soha nem lehet kizárni az ilyesmit, de egy bizonyos ponton vége. Nem a korom a kérdés, és az én döntésem volt, hogy meghúzom a határt. De nem azért húztam meg, hogy egy évvel később visszavonjam. Az a szerencsém, hogy több időt tölthetek a családommal és a gyerekeimmel, ez a prioritás. Felfedeztem újra a világot az elmúlt években, a Forma-1, bármennyire is nagy, egyre kisebb lett” – mondta a Német Sajtóügynökségnek.

A négyszeres világbajnokot az Endurance-világbajnokságban szereplő Jota csapatával is kapcsolatba hozták, amely a következő szezonban két autót állít majd a rajtrácsra. A Jota csapatfőnöke, Sam Hignett nemrég megerősítette, hogy tárgyalásban áll Vettellel, Jenson Buttonnal és Robert Kubicával is.

„Beszélünk Sebbel, vannak megbeszélések, de semmi konkrét nincs. Sok emberrel beszélgetünk, akik magasan vannak a listán, de vannak olyanok is, akik kevésbé” – mondta a Motorsport.com-nak.

Vettel nem sieti el a döntést, hogy vissza akar-e ülni egy versenyautó pilótafülkéjébe.

„Magam is izgatott vagyok emiatt. De pontosan ez volt a szándékom: nem akarok azonnal a következő feladatot elvállalni, vagy a következő pilótafülkébe ülni. Szeretném előbb megismerni azt az oldalamat, amelyik bármit kipróbálhat, és van ideje. A múltban erre nem volt lehetőségem. Nagyon élvezem a családdal töltött időt. Ezért nem tudom megadni ezt az álomválaszt, hogy mi lesz a jövőben.”

 

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/