/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vettel kiengedett?

2011. október 15. 12:22   |   Autoblog
címkék:  

Hamilton véget vetett a Red Bull dominanciájának a Koreai Nagydíjon, miután megverte a már kétszeres világbajnok Vettelt a szombati időmérő edzésen.  

A McLaren brit versenyzője idei első pole pozícióját ünnepelhette, mellyel a Red Bull hihetetlen sikersorozata megszakadt, ami a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj óta töretlenül tartott.

Hamilton az időmérő első két szegmensében is a leggyorsabb volt, majd a harmadik etap első gyorskörei után is az élen maradt, jóllehet előnye mindössze három ezredmásodperc volt Vettellel szemben.

Jenson Button egy időre feljött a második helyre, azonban Vettel többet javított második mért körén, ezzel megelőzte, így az első sorból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Bár a Red Bull világbajnoka sokat javított, ugyanez Hamiltonról is elmondható volt, aki ezzel megszerezte a rajtelsőséget, ahogy azt tette a tavalyi évben ezen a helyszínen.

Mark Webber nem fejezte be második mért körét, és maradt a negyedik helyen a Ferrari duója, Felipe Massa és Fernando Alonso előtt. Érdekes megjegyezni, hogy a brazil már zsinórban másodszor indul csapattársa elől.

Nico Rosberg (Mercedes) és Vitaly Petrov (Renault) a negyedik sorban foglalhatnak majd helyet a rajtrácson a holnapi versenyen, míg a Force India egyik pilótája sem futott mért kört az utolsó etapban.

Michael Schumacher nem jutott be az utolsó körben, ugyanis nagy forgalomba ütközött a második etap végén, sőt vibrációs problémákra is panaszkodott. A hétszeres világbajnok a tizenkettedik pozícióból rajtolhat, a Toro Rosso versenyzői közül.

Bruno Senna hat tizedet kapott csapattársától, és csak a 15. helyen végzett a Q2-ben.

A Sauber számára gyengére sikerült az időmérő. Kamui Kobayashi a 14., Sergio Perez pedig a 17. helyen végzett, míg a Williams katasztrofálisan teljesített: Pastor Maldonado kiütötte csapattársát, Rubens Barrichellót már az első etapban, felugorva a 16. pozícióba.

A kiscsapatok közül ismét a Lotus bizonyult a legjobbnak. A sort a Virgin és a HRT versenyzői zárták, Daniel Ricciardóval a végén, aki egy technikai probléma miatt nem tudott mért kört teljesíteni.

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/