/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vettel nyerte a Japán Nagydíjat

2010. október 10. 15:56   |   Autoblog
címkék:  

Sebastian Vettel visszatért a dobogóra, és megismételve tavalyi sikerét, rajt-cél győzelmet aratott a Japán Nagydíjon, mellyel jócskán javultak bajnoki esélyei. A Red Bull német versenyzőjének csapattársa, Mark Webber a második helyen végzett, így tizennégy pontra növelte előnyét a bajnokságban a harmadik helyen befutó Fernando Alonsóval szemben, akinek pontosan ugyanannyi pontja van, mint Vettelnek.

A McLaren bajnoki esélyei ismét romlottak, miután Jenson Button és Lewis Hamilton csak a negyedik, illetve az ötödik helyen végzett.

Vettel kiválóan kapta el a rajtot, így vezető pozíciója egy pillanatig sem volt veszélyben, pedig Robert Kubica azonnal támadást intézett ellene, miután megelőzve Webbert, a harmadikról feljött a második helyre.

Alonso tartotta negyedik pozícióját, Button előtt, aki mögé felzárkózott Hamilton, miután egy váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott, így csak a nyolcadik pozícióból indulhatott.

A mezőny azonban csak egy fél kört tudott versenytempóban autózni, ugyanis a rajtnál két, egymástól független baleset törtét, ami miatt törmelék került a pályára, és veszélyes helyen voltak az összetört autók a bukótérben.

Vitaly Petrov már a célegyenesben eltalálta Nico Hülkenberg Williamsét, miközben az első kanyarban Tonio Liuzzi telibe találta Felipe Massát, így az első néhány másodperc után már öt kieső volt, ugyanis Lucas di Grassi el sem tudott indulni.

A biztonsági autót azonnal pályára küldték, többen kiálltak a boxba. Aztán a második helyen haladó Kubica eltűnt Vettel mögül, ugyanis elvesztette jobb hátsó kerekét. Kiállt a pálya szélére és feladta a küzdelmet, tehát a Renault már a második körben elkezdhetett pakolni.

Elsőként Hamilton állt ki a keményebb keverékű abroncsokért, akit folyamatosan követtek a többiek. Button átvette a vezetést, hiszen meglepő módon a keményebb keverékeken kezdte meg a futamot.

Tizennégy körrel a vége előtt Button kiállt az élről, hogy feltetesse autójára a lágy gumikat, mellyel megnyílt az út a Red Bull versenyzői előtt. Később Hamilton elvesztette a harmadik sebességi fokozatát, pedig a csapat tegnap egy teljesen új váltót szerelt be autójába. A McLaren brit pilótájának tempója emiatt visszaesett.

Hat körrel a vége előtt Rosberg csúnyán összetörte autóját, miután valószínűleg saját olaján megcsúszott és a gumifalba csapódott, mellyel Schumacher feljött a hatodik helyre.

A hazai sztár, Kamui Kobayashi fantasztikus versenyt mutatott be, a visszafordítóban számos versenyzőt meglepett, és agresszív, ám sportszerű manőverrel átlépett mindenkit akit utolért. Csapattársa, Nick Heidfeld előtt a hetedik helyen végzett a Sauberrel. A pontszerzők sorát Rubens Barrichello (Williams), és Sebastien Buemi (Toro Rosso) zárta.

Forrás: F1vilag

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/