/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villeneuve visszatérne a Forma-1-be

2009. július 08. 17:42   |   Autoblog
címkék:  

A Forma-1 egykori világbajnoka, Jacques Villeneuve elárulta, hogy kezdi ismét megkedvelni a királykategóriát, és mindent el fog követni azért, hogy versenyzői ülést találjon a következő idényre. Az 1997-es évad világbajnoka nem véletlenül látogatott el az elmúlt futamok helyszínére, hiszen célja az, hogy jövőre visszatérjen a Forma-1-be.

Idén drasztikusan megváltoztak a szabályok, és jövőre is számos módosítás kerül bevezetésre, melyek mind nagyon tetszenek Villeneuve-nek, aki úgy érzi, még nem jött el az ideje annak, hogy végleg szögre akassza versenyzői overallját.

"Autóversenyző vagyok, és mindig is az maradok. Ezért is keresek lehetőséget az F1-ben" – mondta a kanadai az Autosprintnek adott nyilatkozatában. "A vezetés az egyetlen dolog, ami érdekel, és minden változás, ami történt, segít nekem."

"Véleményem szerint, a mai autókat sokkal jobb nézni, és ebből a szempontból még jobb lesz a következő idény. Sokkal élvezetesebb lesz vezetni őket, különösen a futam közbeni tankolás betiltásával. Az elektronikus segítségek nélkül jóval többet látjuk majd csúszkálni az autókat: ebből a szempontból sokkal jobb lesz a show."

"Már tíz éve azt szajkózom, hogy tiltsuk be a kiállásokat, hozzuk vissza a slick gumikat, és szabaduljunk meg az elektronikától. Már csak azt sajnálom, hogy a kötelező kerékcserék miatti kiállások maradnak, ugyanis az részben elveszi azt az akciót, amit az üzemanyag-tényező hozna."

"Nagyon jó volna látni, hogy egy versenyző kerékcsere nélkül a pályán marad, talán egy kissé lassabban fut, míg a másik időt pocsékol a kiállással, majd pedig ledolgozza hátrányát."

Villeneuve a 2006-os idény közepén, éppen a Német Nagydíj után, és a Magyar Nagydíj előtt hagyta el a Forma-1-et, mikor csapata, a BMW Sauber a tesztpilótát, az akkor még zöldfülű Robert Kubicát ültette a helyére, aki azóta már több kiváló eredményt is szerezett.

A kanadai egy ideig teljesen hátat fordított az F1-nek, de az utóbbi időben ismét úgy érzi, itt lenne a helye.

"Ismét úgy érzem, hogy beleszerettem a sportba, mert az emberi tényező ismét számít, ahogy a múltban: a munka most hasonló ahhoz, amire én emlékszem."

"Amikor távoztam, a Forma-1 már nem volt szórakoztató. Vagyis a versenyzés igen, azonban a légkör borzalmas volt. Fél órán át tárgyaltál a versenymérnököddel, majd a számítógép kidobta az ideális beállításokat. Azt mondták, hogy fogd be, inkább vezess. Én egy olyan ember vagyok, aki nem fojtja magába, amit gondol, de a vége felé minden nehéz lett."

Villeneuve azt is elmondta, ha visszatér, nem fogja vissza magát és kertelés nélkül kimondja, amit gondol, és szerinte pontosan ez az, amit hiányolnak a szurkolók.

forrás: f1-vilag.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/