/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Webber, Massa: viszlát világbajnokság!

2011. szeptember 13. 13:58   |   Autoblog
címkék:  

Vettel hétvégi, monzai győzelmének köszönhetően tovább növelte összetettbeli előnyét, mely immáron 112 pontosra rúg a ferraris Fernando Alonsóval szemben. Massa és Webber lemondó, már nem bíznak a világbajnoki címben.

Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője úgy véli, hogy a Red Bull Racing kiválósága mostanra olyan tetemes előnyt épített ki magának a bajnokságban, melyet más senki sem lesz képes ledolgozni. „Hogy őszinte legyek, azt hiszem, igen" – válaszolta Felipe Massa újságírók azon kérdésére, hogy itt van-e az ideje annak, hogy gratuláljanak Sebastian Vettelnek második világbajnoki címéhez. „Úgy gondolom, csak akkor veszítheti el a bajnokságot, ha most abbahagyja a versenyzést, és otthon tölti a hátralévő hónapokat."

Mark Webber is egyetért kollégájával, miután kijelentette, hogy csapattársa, Sebastian Vettel biztosra veheti idei világbajnoki címét. Webber ugyan nem nyert még futamot idén, ennek ellenére azonban a monzai viadal előtt második helyen tanyázott a bajnoki tabellán. Az Olasz Nagydíjon azonban nem tudott célba érni, így visszacsúszott a negyedik pozícióba, ahonnan már véleménye szerint nem lehet bajnokságot nyerni.

„Azt hiszem, most már mindannyian a második helyért harcolunk" – nyilatkozta csalódottan Webber a futam után. „Ahhoz, hogy valaki elhappolja az orra elől a világbajnoki címet, Sebnek nagyon-nagyon kiábrándító hajrát kell teljesítenie. Nagyszerű helyzetben van és nagyszerű munkát is végez. És nyilvánvaló, hogy az autó jó volt vasárnap, szóval részemről ez egy elszalasztott lehetőség volt."

A McLaren még győzelmeket ünnepelne

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint csapata komoly fejlesztésekkel készül a következő viadalra. „Jó esélyünk van arra, hogy nyerjünk a következő futamon" – mondta a szakember. „Azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk, és nagyon keményen fogunk próbálkozni Szingapúrban, ebben biztosak lehetnek."

Arra a kérdésre, hogy végleg lemondtak a világbajnoki címről, a csapatfőnök így felelt: „Nem, még nem. De arra gondolunk, hogy versenyeket akarunk nyerni. Még egyértelműen van esélyünk, de a Red Bull nagyon jó munkát végez és Sebastian nem követ el annyi hibát, amennyit szeretnék. Majd meglátjuk."

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/