/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Webbernek megint összejött

2011. július 23. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Mark Webber zsinórban másodszor rajtolhat az élről, miután megnyerte a Német Nagydíj szombati időmérő edzését, ahol maga mögé utasította Lewis Hamiltont, aki nagy meglepetésre a második helyre hozta be McLarenjét.

Azt követően, hogy a wokingi gárda relatíve gyengén teljesített az edzéseken, senki sem számított arra, hogy pilótái harcba tudnak szállni a pole pozícióért, ám Hamilton az utolsó gyorskörén alig maradt el Webbertől, és Sebastian Vettelt legyőzve, begyűjtötte a második helyet.

A Red Bull Racing világbajnoki címvédője így hazai közönsége előtt csak a második sorból, a harmadik helyről rajtolhat, ami idei leggyengébb rajtpozíciója is egyben, hiszen eddig kivétel nélkül az első sorból várhatta a rajtot.

A Brit Nagydíj győztese, Fernando Alonso a negyedik pozícióba hozta be a Ferrarit, csapattára Felipe Massa előtt, aki az ötödik helyen zárt.

Webber már az utolsó etap első körében kiváló eredményt futott, majd utolsó gyorskörén tovább csökkentette köridejét, mellyel végül megszerezte idei harmadik rajtelsőségét.

Hamilton a harmadik volt az első gyorskörök után, ám magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és mindössze 55 ezreddel lemaradva Webbertől, megszerezte a második helyet, amely idei legjobbja az időmérőn.

Vettel utolsó mért köre nem sikerült túl jól, nem tudott javítani, így be kellett érnie a harmadik hellyel. Mellőle Alonso indulhat, míg a harmadik sort Massa és Nico Rosberg foglalta le magának.

A McLaren másik versenyzője, Jenson Button nem tudott javítani második mért körén, így csak a hetedik helyen végzett, a Force India német pilótája, Adrian Sutil, Vitaly Petrov (Renault) és Michael Schumacher (Mercedes) előtt.

Nick Heidfeld és Paul di Resta nem tudta tartani a tempót csapattársával, így a Renault és a Force India pilótája csak a hatodik sorban foglalhat helyet, miután már a második etapban kiesett.

A Williams sem lehetett teljesen elégedett, hiszen Pastor Maldonado és Rubens Barrichello is már a második etapban búcsúzott, így a hetedik sorból vághatnak neki a vasárnapi Német Nagydíjnak.

A Toro Rosso mindkét versenyzőjével bejutott a második körbe, míg az első etap legnagyobb vesztese Kamui Kobayashi volt, aki már az első etapban búcsúzott a Sauberrel.

Karun Chandhok egy másodpercen belül volt csapattársához, Heikki Kovalainenhez képest, de az indiai versenyző nem tudta megelőzni Timo Glock-ot, aki a Virginnel beékelődött a két Lotus közé.

Daniel Ricciardo kiválóan teljesített második időmérőjén. A Red Bull pártfogoltja 25 ezreddel maradt csak el csapattársától, Vitantonio Liuzzitól. A Hispania olasz versenyzője azonban az időmérő előtt egy öthelyes rajtbüntetést kapott, mivel váltót kellett cserélni autójában, így az utolsó helyről vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/