/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Williams: legyen csapatutasítás!

2010. szeptember 18. 12:11   |   Autoblog
címkék:  

A Williams istálló névadó résztulajdonosa abszolút nevetségesnek tartja a csapatutasítást tiltó szabályokat, ugyanis mindenki tisztában van azzal, hogy az mindig is jelen volt, jelen van, és jelen lesz a sportban, aki pedig azt gondolja, hogy ez nem így van, csúnyán becsapja magát.

„Nem kimondottan a Ferrari húzását támogattuk, hanem a csapatutasítás tiltásának eltörlését" – mondta a szakember, mikor arról kérdezték, hogy miért intézett levelet az FIA-hoz, melyben támogatásáról biztosította a Ferrarit. „Azért írtuk a levelet, mert őszinték voltunk, nem vagyunk a Ferrari puszipajtásai, de igenis azt gondoljuk, hogy a csapatutasítás korlátozása és tiltása nem szükséges egy olyan sportágban, mint a Forma-1."

„Akár egy olyat is el lehetne képzelni, hogy a csapatutasítást a szezon első felében tiltsák, a másodikban viszont engedélyezzék, mikor már kialakulnak az erőviszonyok, és tudni lehet, hogy egy csapaton belül ki lesz az, aki a végéig harcban tud maradni a bajnoki címért."

„Nem szabad elfelejteni, hogy a versenyzők magukra gondolnak, ami rendben is van, de a csapatnak bajnoki címekre van szüksége. Az elég ritka, hogy egy csapaton belül két, elég hasonló kaliberű versenyző van, és azt kell mondanom, hogy komoly árat fizettünk ezért Nigel Mansellel és Nelson Piquet-vel."

Az érzékeny rajongók

Williams természetesen tisztában van azzal, hogy óvatosan kell bánni a csapatutasításra vonatkozó szabályokkal, mert nem szabad megbántani az érzékeny lelkületű rajongókat, azonban úgy érzi, hogy a csapatok érdekeit is szem előtt kell tartani.

„Ha nem akarjuk megbántani az érzékeny rajongókat, akkor semmilyen körülmények között sem szabadna csapatutasítást alkalmazni" – folytatta. „Azonban közelítsük meg másképpen a dolgot: ha megnyersz egy bajnokságot, akkor kinyithatod a kapuidat, mert áramlik a pénz, könnyedén az üzletben maradsz. Ha nem nyersz bajnokságot, csak néhány versenyt, a tárgyalások egyre nehezebbek, de még nem kell attól félned, hogy be kell csuknod a boltot."

„Azonban ha nincsenek jó eredményeid, akkor nagyon nehéz túlélni. De mikor egy bajnokságot megnyersz, minden sokkal egyszerűbb a következő, vagy a következő két évben."

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/